Hruškový koláč (fotorecept)
Autor receptu: ywett
najradšej pečiem ovocné koláče, lebo sú svieže, vláčne a hrušky v tomto koláči, sú tie maslové (neviem presne aká je to odroda)...
15-20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Vyšľaháme sneh.
- Vymiešame žĺtky s cukrom do penista.
- Pridáme šťavu z citróna.
- V preosiatej múke, rozmiešame citrónovú kôru a dáme do žĺtkovej masy.
- Opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov.
- Hrušky ošúpeme, zbavíme jadierok a prekrojíme.
- Okrúhlu formu vyložíme papierom na pečenie (papier som vymastila maslom a použila som formu s priemerom 27 x 27 x 3.6 cm) a poukladáme hrušky.
- Vylejeme cesto (kypriaci prášok nedávam)
- A dáme upiecť v rozohriatej rúre ( plynový šporák tak asi na tretí stupeň) pečieme tých 20-25 minút.
- Necháme vychladnúť, koláč vyklopíme a dáme dole papier.
- Ľubovoľne ozdobíme.
- Prajem dobrú chuť!