Hruškové mini tartaletky s jemným karamelovým krémom fotorecept
Foto: siuuu
Šťavnaté hrušky, voňavé korenie a jemný karamelový krém to je dokonalosť sama. Opäť som využila hotové mini košíčky, ktoré nám vyhovujú viac ako Zobraziť celý popisŠťavnaté hrušky, voňavé korenie a jemný karamelový krém to je dokonalosť sama. Opäť som využila hotové mini košíčky, ktoré nám vyhovujú viac ako klasická veľkosť tartaletiek...
Zdroj: https://dobrotynatanieri.blogspot.com/2023/04/hruskove-mini-tartaletky-s-jemnym.html
porcií
príprava
Suroviny
30 ks (35 mm) |
|
2-3 ks |
|
z 1/2 pomaranča |
|
podľa chuti (škorica, perníkové korenie, ...) |
|
Krém: | |
250 g |
|
1-2 PL |
|
1-1,5 dl |
|
1-2 PL jemná (Lotus ) |
|
Zdobenie: | |
(Lotus ) |
|
|
|
|
Postup
-
1
Najskôr si pripravíme hruškovú náplň, ktorá potrebuje vychladnúť. Hrušky ošúpeme a pokrájame na maličké kocky, dáme ich do vhodného menšieho hrnca, podlejeme pomarančovou šťavou a za občasného miešania udusíme do mäkka, ale nerozvaríme ich na kašu. Na konci pridáme voňavé korenie a premiešame. Môžeme zahustiť malou troškou (asi 1/2 ČL) škrobu rozmiešaného vode. Odložíme a necháme vychladnúť.
-
2
Na krém zmixujeme mascarpone, práškový cukor, Lotus nátierku a smotanu. Krém dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou. Do košíčkov najskôr rovnomerne rozdelíme hruškovú plnku.
-
3
Následne nastriekame krém...
-
4
... a ozdobíme podľa chuti - ja som tentoraz použila čo dom dal - mandľový krokant, rozmrvené Lotus sušienky a čokoládové hoblinky.
-
5
Dáme do vhodnej dózy s vrchnákom a dáme chladiť a stuhnúť do chladničky. Skladujeme v chladničke.
Diskusia k receptu