Hruškové tartaletky

Hruškové mini tartaletky s jemným karamelovým krémom (fotorecept)

Autor receptu: siuuu

Šťavnaté hrušky, voňavé korenie a jemný karamelový krém to je dokonalosť sama.* Opäť som využila hotové mini košíčky, ktoré nám vyhovujú viac ako klasická veľkosť tartaletiek...

30
porcií
25 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Najskôr si pripravíme hruškovú náplň, ktorá potrebuje vychladnúť. Hrušky ošúpeme a pokrájame na maličké kocky, dáme ich do vhodného menšieho hrnca, podlejeme pomarančovou šťavou a za občasného miešania udusíme do mäkka, ale nerozvaríme ich na kašu. Na konci pridáme voňavé korenie a premiešame. Môžeme zahustiť malou troškou (asi 1/2 ČL) škrobu rozmiešaného vode. Odložíme a necháme vychladnúť.
  2. Na krém zmixujeme mascarpone, práškový cukor, Lotus nátierku a smotanu. Krém dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou. Do košíčkov najskôr rovnomerne rozdelíme hruškovú plnku.
  3. Následne nastriekame krém...
  4. ... a ozdobíme podľa chuti - ja som tentoraz použila čo dom dal - mandľový krokant, rozmrvené Lotus sušienky a čokoládové hoblinky.
  5. Dáme do vhodnej dózy s vrchnákom a dáme chladiť a stuhnúť do chladničky. Skladujeme v chladničke.