Hruškové tartaletky
Hruškové mini tartaletky s jemným karamelovým krémom (fotorecept)
Autor receptu: siuuu
Šťavnaté hrušky, voňavé korenie a jemný karamelový krém to je dokonalosť sama.* Opäť som využila hotové mini košíčky, ktoré nám vyhovujú viac ako klasická veľkosť tartaletiek...
30 porcií |
25 minút príprava |
Postup
- Najskôr si pripravíme hruškovú náplň, ktorá potrebuje vychladnúť. Hrušky ošúpeme a pokrájame na maličké kocky, dáme ich do vhodného menšieho hrnca, podlejeme pomarančovou šťavou a za občasného miešania udusíme do mäkka, ale nerozvaríme ich na kašu. Na konci pridáme voňavé korenie a premiešame. Môžeme zahustiť malou troškou (asi 1/2 ČL) škrobu rozmiešaného vode. Odložíme a necháme vychladnúť.
- Na krém zmixujeme mascarpone, práškový cukor, Lotus nátierku a smotanu. Krém dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou. Do košíčkov najskôr rovnomerne rozdelíme hruškovú plnku.
- Následne nastriekame krém...
- ... a ozdobíme podľa chuti - ja som tentoraz použila čo dom dal - mandľový krokant, rozmrvené Lotus sušienky a čokoládové hoblinky.
- Dáme do vhodnej dózy s vrchnákom a dáme chladiť a stuhnúť do chladničky. Skladujeme v chladničke.