Hrušková torta (fotorecept)

Autor receptu: tinca

Túto tortu piekla jedna dievčina v dueli u p.Magálovej. Zožala toľko slávy od poroty, že si recept vypýtali aj profesionálni kuchári medzi inými aj myslím, že sa volá p.Pospíšil, ktorý je mimochodom držiteľom michelinovej hviezdy. Nakoplo ma to a musela som ju vyskúšať.

8
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny.
  2. Hrušky očistíme a po dĺžke nakrájame na mesiačiky. Tortovú formu vymastíme vysypeme polohrubou múkou a celé dno pokryjeme hruškami.
  3. Vajíčka vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme roztopené maslo a postupne zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva a štipkou soli. Cesto vylejeme na hrušky a pečieme v predhriatej rúre cca 45 minút pri 175 st.C,ja mám elektrickú. RADA NAVYŠE: tortu pečte ne druhej koľajničke odspodu a vrch prekryte alobalom, lebo je to veľmi jemné cesto a má tendenciu v strede stmavnúť. Ja som prišla na to počas pečenia, takže sa nič nestalo! Nečudujte sa, že doba pečenia je dlhšia,ale treba tých 45 minút.
  4. Necháme vychladnúť a vyklopíme na podnos čím bude cesto dole a hrušky navrchu. Povrch torty mierne zaprášime mletou škoricou.
  5. ..a môžeme sa hostiť. Dobrú chuť! Myslím si,že sa môže použiť aj iné ovocie, ak niekto hrušky nemôže tak napr. jablká. Mne však táto s hruškami veľmi chutila.