Hrušková torta (fotorecept)
Autor receptu: tinca
Túto tortu piekla jedna dievčina v dueli u p.Magálovej. Zožala toľko slávy od poroty, že si recept vypýtali aj profesionálni kuchári medzi inými aj myslím, že sa volá p.Pospíšil, ktorý je mimochodom držiteľom michelinovej hviezdy. Nakoplo ma to a musela som ju vyskúšať.
8 porcií |
20 minút príprava |
45 minút na 175 °C |
Postup
- Pripravíme si všetky suroviny.
- Hrušky očistíme a po dĺžke nakrájame na mesiačiky. Tortovú formu vymastíme vysypeme polohrubou múkou a celé dno pokryjeme hruškami.
- Vajíčka vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme roztopené maslo a postupne zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva a štipkou soli. Cesto vylejeme na hrušky a pečieme v predhriatej rúre cca 45 minút pri 175 st.C,ja mám elektrickú. RADA NAVYŠE: tortu pečte ne druhej koľajničke odspodu a vrch prekryte alobalom, lebo je to veľmi jemné cesto a má tendenciu v strede stmavnúť. Ja som prišla na to počas pečenia, takže sa nič nestalo! Nečudujte sa, že doba pečenia je dlhšia,ale treba tých 45 minút.
- Necháme vychladnúť a vyklopíme na podnos čím bude cesto dole a hrušky navrchu. Povrch torty mierne zaprášime mletou škoricou.
- ..a môžeme sa hostiť. Dobrú chuť! Myslím si,že sa môže použiť aj iné ovocie, ak niekto hrušky nemôže tak napr. jablká. Mne však táto s hruškami veľmi chutila.