Hrozienkové slimáčiky
Autor receptu: nelajsia
Recept je od známej z Viedne, ktorá ma priateľa Taliana...je podľa oddelenej stravy..
20 minút príprava |
20 minút na 160 °C |
Postup
- Tvaroh zmiešame s mliekom, žĺtkom, cukrom, vanilkovou dreňou a soľou. Prášok do pečiva zmiešame s 2/3 múky- všetko spolu dôkladne vymiesime. Ak by sa cesto lepilo, treba pridať ešte kúsok múky.
- Cesto vyvaľkáme na obdĺžnik 30krát15 cm.
- Hrozienka a sultanínky umyjeme, dobre vysušíme, mandle nasekáme, zmiešame s cukrom a vanilkovým cukrom- nasypeme na cesto.
- Cesto zrolujeme
( z dlhšej strany),ostrým nožom nakrájame na 1,5cm široké kúsky. Slimáčiky dáme na plech vyložený papierom na pečenie a jemne ich pritlačíme k plechu. Pečieme v rúre v strednej výške pri horúcom vzduchu 160°C cca. 20 min.