Hrozienkové slimáčiky

Autor receptu: nelajsia

Recept je od známej z Viedne, ktorá ma priateľa Taliana...je podľa oddelenej stravy..

20 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Postup

  1. Tvaroh zmiešame s mliekom, žĺtkom, cukrom, vanilkovou dreňou a soľou. Prášok do pečiva zmiešame s 2/3 múky- všetko spolu dôkladne vymiesime. Ak by sa cesto lepilo, treba pridať ešte kúsok múky.
  2. Cesto vyvaľkáme na obdĺžnik 30krát15 cm.
  3. Hrozienka a sultanínky umyjeme, dobre vysušíme, mandle nasekáme, zmiešame s cukrom a vanilkovým cukrom- nasypeme na cesto.
  4. Cesto zrolujeme ( z dlhšej strany),ostrým nožom nakrájame na 1,5cm široké kúsky. Slimáčiky dáme na plech vyložený papierom na pečenie a jemne ich pritlačíme k plechu. Pečieme v rúre v strednej výške pri horúcom vzduchu 160°C cca. 20 min.