Hrniec morských plodov
Autor receptu: forneta
Počula som, že vo Francúzsku a Taliansku ale aj v mnohých európskych krajinách sa na Štedrý deň tradične jedia plody mora.
Jednoducho majte na pamäti ako rýchlu, hojivú a elegantnú večeru.
6-8 porcií |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Mušle necháme ponorené v studenej vode asi 5minút a medzi tým pokrájame ryby (podľa bodu 2), potom odstránime poškodené a otvorené mušle. Zvyšok scedíme.
- Filety čerta a lososa nakrájame na 1cm plátky, kalamáre nakrájame na krúžky rovnakej šírky.
- Vo veľkom hrnci rozohrejeme na prudkom ohni maslo s olejom, pridáme rybu a kalamáre, dobre premiešame a opekáme, kým nezblednú.
- Pridáme mušle a biele víno, prikryjeme pokrievkou, nad ohňom pretrasieme a necháme variť 3 minúty.
- Odokryjeme, aby mohla uniknúť para a nalejeme sherry. Opäť prikryjeme a necháme variť 3 mniúty, občas pretrasieme.
- Podávame v miske s posekanou pažítkou.