Hrnčekový višňový koláč fotorecept

babina49 - fotkababina49, 29. apríla 2012
Hrnčekový višňový koláč (fotorecept)
Foto: babina49

Dievčatá,mám tu ďalší rýchly, hrnčekový, dobručký a málo sladký koláčik. Vyčítala som ho v nejakom časopise.Ovocie sa može dať hocijaké,robila som aj so zaváranými slivkami a chystám sa to urobiť aj so zaváranými broskyňami (aspoň ich miniem,to sú tie jesenné a nikto ich nechce jesť).Kto nemá rád mandle,tak sa može dať klasická posýpka (múka,cukor.maslo)

Suroviny

1 hrnček 250-300 ml
1/2 hrnčeka -može byť aj obyč.kryštálový
1/2 hrnčeka vlažné
1/2 hrnčeka
2 ČL
2 ČL
1 ks celé
1 pohár-720 ml odkôstkované bez nálevu
na posypanie:
2 PL -alebo obyč.kryšt.cukor
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    potrebné suroviny

    Hrnčekový višňový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    celé vajce,hnedý cukor trochu vyšľahám na penu

    Hrnčekový višňový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pomaly prilievam 1/2 hrnčeka oleja a 1/2 henčeka mllieka

    Hrnčekový višňový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pridám múku zmiešanú s práškom do pečiva,dokladne zamiešať

    Hrnčekový višňový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    vylejem to do vymastenej a múkou vysypanej okrúhlej formy (priemer 28 cm)

    Hrnčekový višňový koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    na cesto uložíme ovocie,aké máme práve k dispozícii-čerstvé,alebo kompótové

    Hrnčekový višňový koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    vrch posypeme 2 PL hnedého cukru a mandľovými lupienkami,alebo mandľ.drťou

    Hrnčekový višňový koláč (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    hotový koláčik

    Hrnčekový višňový koláč (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    pomocou umelohmotnej stierky ho pokrájam

    Hrnčekový višňový koláč (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    dobrú chuť

    Hrnčekový višňový koláč (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu
Ked moje višničky budú zrelé tak potom zo sviežich urobím takýto koláčik, mám tri stromy pred domom a jeden vo dvore, veľmi pekne
zakvitli ale nebude ich moc pretože potom bolo chladno a daždivo,
ale vdaka aj za toľko koľko zostalo...
@tatranocka , peč to na 180°C asi pol hodinu, potom vskúšaj špajlou, či sa na ňu cesto nelepí, ak áno, nechaj ešte aspoň 5-10 min., a naučíš sa odhadovať čas. Koláč nie je vysoký, skôr sa prepečie, aj na to treba dbať.
robila som ten koláč a je výborný. Tá posýpka s hnedého /trstinového /cukru nemá chybu. Chutí lepšie ako s bielym cukrom - aspoň mne - ale vyskúšajte ten rozdiel.
Včera som ho robila podľa tvojho receptíka a je naozaj výborný. Budem ho piecť veľmi často. A samozrejme si ho ukladám do KK .

Pridaj komentár k receptu: