Foto: babina49
Dievčatá,mám tu ďalší rýchly, hrnčekový, dobručký a málo sladký koláčik. Vyčítala som ho v nejakom časopise.Ovocie sa može dať hocijaké,robila som aj so zaváranými Zobraziť celý popisDievčatá,mám tu ďalší rýchly, hrnčekový, dobručký a málo sladký koláčik. Vyčítala som ho v nejakom časopise.Ovocie sa može dať hocijaké,robila som aj so zaváranými slivkami a chystám sa to urobiť aj so zaváranými broskyňami (aspoň ich miniem,to sú tie jesenné a nikto ich nechce jesť).Kto nemá rád mandle,tak sa može dať klasická posýpka (múka,cukor.maslo)
Suroviny
1 hrnček 250-300 ml |
|
1/2 hrnčeka -može byť aj obyč.kryštálový |
|
1/2 hrnčeka vlažné |
|
1/2 hrnčeka |
|
2 ČL |
|
2 ČL |
|
1 ks celé |
|
1 pohár-720 ml odkôstkované bez nálevu |
|
na posypanie: | |
2 PL -alebo obyč.kryšt.cukor |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
potrebné suroviny
-
2
celé vajce,hnedý cukor trochu vyšľahám na penu
-
3
pomaly prilievam 1/2 hrnčeka oleja a 1/2 henčeka mllieka
-
4
pridám múku zmiešanú s práškom do pečiva,dokladne zamiešať
-
5
vylejem to do vymastenej a múkou vysypanej okrúhlej formy (priemer 28 cm)
-
6
na cesto uložíme ovocie,aké máme práve k dispozícii-čerstvé,alebo kompótové
-
7
vrch posypeme 2 PL hnedého cukru a mandľovými lupienkami,alebo mandľ.drťou
-
8
hotový koláčik
-
9
pomocou umelohmotnej stierky ho pokrájam
-
10
dobrú chuť
zakvitli ale nebude ich moc pretože potom bolo chladno a daždivo,
ale vdaka aj za toľko koľko zostalo...
Vdaka