Foto: hanee
Vždy som piekla kolace iba z kysnuteho cesta, prislo mi to najlahsie, ale zistila som, ze hrncekove kolaciky su naj! Vsetko zmiesat a vyliat Zobraziť celý popisVždy som piekla kolace iba z kysnuteho cesta, prislo mi to najlahsie, ale zistila som, ze hrncekove kolaciky su naj! Vsetko zmiesat a vyliat na plech, bez cakania na kvasok a miesenia, no prosto brnkacka .o))
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
2 hrnčekov |
|
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
1 bal |
|
2 bal |
|
0,5 hrnček |
|
0,5 litra |
|
0,5 hrnček |
|
2 ks |
|
100 g |
|
1 flasa |
|
Postup
-
1
Hrozienka namocime do horucej vody, nechame trocha "napucat".
- 2
Plech vymastime olejom a vysypeme kokosovou muckou.
- 3
Do misky nasypeme "suche" prisady, dolejeme, "mokre", priklepneme vajicka a vsetko zmiesame dokopy, kym nevznikne rovnomerne vypracovane cesto.
- 4
Cesto nalejeme na vysypany plech, hrozienka scedime a posypeme na vrch cesta rovnomerne, nech sa kazdemu pri krajani ujde.
- 5
Plech dame do predhriatej truby na 25 minut na 170°C, samozrejme treba vyskusat spajlou, ci je kolacik hotovy.
- 6
Hned ako kolac vytiahneme z truby, horuci ho potrieme ribezlovym lekvarom. Nechame vychladnut.
- 7
Aby sa nam lekvar nelepil na ruky, papame vidlickou, aaalebo si prsteky pooblizujeme .o)) Komu nestaci sladkeho, este moze na vrch vyliat cokoladovu polevu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
To granko sa pridava do cesta? V recepte nie je ziaden cukor okrem vanilkoveho, tak asi granko /je sladke/ ide do cesta. Nemoze sa granko nahradit kakaom a pridat cukor? Ja granko nekupujem.