Hrnčekový perník
Autor receptu: hanee
Vždy som piekla kolace iba z kysnuteho cesta, prislo mi to najlahsie, ale zistila som, ze
hrncekove kolaciky su naj! Vsetko zmiesat a vyliat na plech, bez cakania na kvasok a
miesenia, no prosto brnkacka .o))
24 porcií |
5 minút príprava |
25 minút na 170 °C |
Postup
- Hrozienka namocime do horucej vody, nechame trocha "napucat".
- Plech vymastime olejom a vysypeme kokosovou muckou.
- Do misky nasypeme "suche" prisady, dolejeme, "mokre", priklepneme vajicka a vsetko zmiesame dokopy, kym nevznikne rovnomerne vypracovane cesto.
- Cesto nalejeme na vysypany plech, hrozienka scedime a posypeme na vrch cesta rovnomerne, nech sa kazdemu pri krajani ujde.
- Plech dame do predhriatej truby na 25 minut na 170°C, samozrejme treba vyskusat spajlou, ci je kolacik hotovy.
- Hned ako kolac vytiahneme z truby, horuci ho potrieme ribezlovym lekvarom. Nechame vychladnut.
- Aby sa nam lekvar nelepil na ruky, papame vidlickou, aaalebo si prsteky pooblizujeme .o)) Komu nestaci sladkeho, este moze na vrch vyliat cokoladovu polevu.