Hrnčekový perník

Autor receptu: hanee

Vždy som piekla kolace iba z kysnuteho cesta, prislo mi to najlahsie, ale zistila som, ze hrncekove kolaciky su naj! Vsetko zmiesat a vyliat na plech, bez cakania na kvasok a miesenia, no prosto brnkacka .o))

24
porcií
5 minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Hrozienka namocime do horucej vody, nechame trocha "napucat".
  2. Plech vymastime olejom a vysypeme kokosovou muckou.
  3. Do misky nasypeme "suche" prisady, dolejeme, "mokre", priklepneme vajicka a vsetko zmiesame dokopy, kym nevznikne rovnomerne vypracovane cesto.
  4. Cesto nalejeme na vysypany plech, hrozienka scedime a posypeme na vrch cesta rovnomerne, nech sa kazdemu pri krajani ujde.
  5. Plech dame do predhriatej truby na 25 minut na 170°C, samozrejme treba vyskusat spajlou, ci je kolacik hotovy.
  6. Hned ako kolac vytiahneme z truby, horuci ho potrieme ribezlovym lekvarom. Nechame vychladnut.
  7. Aby sa nam lekvar nelepil na ruky, papame vidlickou, aaalebo si prsteky pooblizujeme .o)) Komu nestaci sladkeho, este moze na vrch vyliat cokoladovu polevu.