Hrnčekový perník s detskou výživou (alias presnidávkou:-)

diabambulka - fotkadiabambulka, 11. apríla 2011

lacná rýchlovka ...

20 minút
na 150 °C

Suroviny

Cesto :
2 hrnčeky
1 hrnček
1 hrnček vlažné
1/3 hrnčeka
1 ks
2 PL
1 čajová lyžička
2 čajové lyžičky
1 ks
 troška / nemusí byť /
  na vymastenie a strúhanka na vysypanie plechu
Ďalej potrebujeme :
1 ks - ovocná

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    HRNČEK = 250 ml Cesto : Všetky ingrediencie spolu zmiešame v miske a vylejeme na vymastený a vysypaný plech. Pečieme 20 minút pri teplote 150 stupňov Celzia. Hotový a vychladnutý perník natrieme detskou presnidávkou a polejeme čokoládovou polevou. Necháme stuhnúť a podávame. Keď perník potriete detskou presnidávkou, perník je aromatickejší a ľahšie sa Vám nakrája čokoládová poleva. Dobrú chuť :-)))

Diskusia k receptu

cica2
aký je vysoký, krásne sa ti vydaril :)
janger
To je zaujimave, s tou detskou vyzivou! To by mi teda nenapadlo. To vlastne tak trochu nahradi lekvar, nie? Ale asi sa to este lepsie vsaje do pernika...
abdul
Dámy a niekedy aj páni, prosím vás používajte aspoň trocha spisovnej slovenčiny. Čo je to presnidávka ? Čudujem sa redakcii, že takéto výrazy neopraví. Budeme používať aj p**el, woe, krávo nebeská a podobne ? Nie som slovenčinár, ani nebazírujem na mäkčeňoch a dĺžňoch, ale niekedy oči bolia.......
jatanika
veru tiež mi ako prvé napadlo, že prečo miešaš v názve slovenské slová s českými a navyše nesprávne napísanými... lebo inak píšeš vždy správne...
janka26
pravdu povediac, ja som po prečítaní názvu nemala ani tušenie čo to slovo vlastne znamená a tak som v recepte hľadala čo to asi môže byť :-)
foska
@abdul , v nasich koncinach je cechizmus "presnidavka" silne zakoreneny, a keby si tu niekomu povedal detska vyziva, cumel by ako puk. Pre mna je teda nazov "Hrnčekový perník s presnidávkou" absolutne vystizny. Kazdy kraj ma svoje slangove vyrazy, ci uz z madarciny, nemciny, polstiny... Nechapem, preco sa tu zase riesia taketo prkotiny, nesuvisiace s varenim.
@Diabambulka - recept vyzera skvele, jednoducho a chutne, a kedze mam v SPAJZI nejednu PRESNIDAVKU, ukladam si ho ;)
1x dusan1
jatanika
@foska , no preto, aby aj tí z iných krajov vedeli, čo tam vlastne majú natrieť :-))
foska
@jatanika - mas pravdu, nastastie v rozpise surovin je to spisovne. Asi som sa nechala uniest prirovnavanim nevinnej presnidavky k vyrazom, co pouzil abdul ;) Podme varit radsej :D
abdul
foska : Tak mi v obchode pozri či majú cibébne a ak nie, tak kúp pacheráje. A ďalej sa nechaj unášať. Vzniká z toho čubres. Nie každý býva v pohraničí a recepty sú aj pre ostatných čitateľov. A malo tam byť přesnídávka, keď už chceš poučovať.
zdezda
:-) ten je krásny, už aj ho idem urobiť:-), inak už som robila podobný, ale namiesto "výživy" som dala riedky džem a tiež bol supiš:-)_
zulika
Naozaj vyzerá super,musí aj chutiť,skoro žiadna robota,ukladám si
cica2
teda, ako tu poniektoré osoby sa dokážu vyvyšovať! Čo sme na hodine slovenčiny? Pokiaľ viem táto stránka je o varení v odovzdávaní skúseností a človek sa tu odreaguje, nazbiera kopu užitočných rád, spozná veľa príjemných ľudí.... a človek už aby sa bál aj niečo napísať že čo ak náhodou napíše s chybami a popritom mýliť sa je ľudské!!!!....a @diabambulka , sa ani nepomýlila ale do svojho receptu si uviedla svoj názov a ak by niekto nevedel a opýta sa, určite by mu to vysvetlila a nie takto sa nadrapovať a zhadzovať človeka, je to smutné! ..... teraz ma tu neukameňujte!.....a napr. ani ja neviem čo sú "cibébne" ale stačí kliknúť "vyhľadaťs Google"... a zistíme:  sk.wikipedia.org/wiki/Cib...
éba....a veľakrát sa aj mne na vareche stalo že som viacerým názvom nerozumela ale keď som sa opýtala, tak ochota na druhej strane vždy bola mi to vysvetliť
1x dusan1
cica2
takže to tam nehodilo, tak skopírujem: Cibéba (z nem. Zibebe, pôvodne z arab. زبيبة zabíba - hrozienko) je zhrozienkovatená bobuľa na strapci viniča hroznorodého (pripomínajúca hrozienka), napadnutá ušlachtilou plesňou Botrytis cinerea. Cibéby slúžia na výrobu špeciálnych výberových vín (víno s vysokým obsahom zvyškového cukru). Typickým príkladom spracovania cibéb na Slovensku je Tokajský výber (prírodne sladké víno) (po maďarsky: Aszú), kde sa vždy na 136 litrov mladého suchého vína primieša stanovené množstvo cibéb (merané na putne).
marianne69
.....takyto kolacik som este neskusala...musi byt vyborny,(KK)...u nas sa vyraz presnidavka tiez pouzivala bezne a to som ani nevedela,ze to je cesky vyraz...starsej pani susedke,(zle sa jej chodilo)sme vzdy zazvonili pri dverach,ci nahodou nepotrebuje nieco z obchodu a ona vzdy na mna: dones mi moja dve presnidavky,ak ta to nezatazi...mne sa to nazda az taky spisovny preslap....
majkapalacinka
ja som sa s vyrazom presnidavka prvykrat stretla, ked som sa vydala do bratislavy, u svojej svokry a tiez mi to usi rezalo, ale potom som zistila, ze to snad ani nie je cechizmus, kedze na pohariku vyzivy je po cesky napisane "detska vyziva" samozrejme s ceskou diakrikou, to sa mi tu teraz nechce prepinat..... inac, recept isto vyskusam, maly uz tie vyzivy velmi nechce a este ich v spajzi zopar mame... :-)