Hrnčekový ovocný koláč s tvarohom a makom
Foto: janikbj
Lebo jednoduchých hrnčekových nie je nikdy dosť ;)
príprava
na 160 °C
Suroviny
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
1 ks |
|
1 hrnček |
|
0,5 hrnčeka |
|
1 hrnček |
|
1 ks |
|
250 g |
|
podľa potreby (alebo smotana) |
|
podľa chuti |
|
|
|
s cukrom |
|
Postup
-
1
Múky zmiešame s práškom do pečiva a cukrom, pridáme ostatné suroviny a vymiešame hladké cesto. Namiesto kyslého mlieka som použila 2/3 hrnčeka smotanového bieleho jogurt rozmiešaného s 1/3 hrnčeka mlieka (na hustotu kyslého mlieka). Hrnček použite podľa plechu. Na malý plech 24 x 31 cm som použila 2 dl hrnček, na klasický veľký plech by som dala 4 dl hrček, aby nebol koláč nízky.
- 2
Tvaroh si podľa chuti a hustoty rozmiešame s bielym jogurtom a cukrom. Na cesto rozotreté na vymastenom a múkou vysypanom plechu lyžičkou kladieme kôpky tvarohu a ovocie pokrájané na menšie kúsky. My sme mali marhule. V rúre vyhriatej na 160 stupňov pečieme asi 30 - 40 min. V strede môže hotový koláč vyzerať stále bledo, treba vyskúšať špáradlom, či je prepečený. Horúci koláč môžeme potrieť horúcim marhuľovým džemom (nemusí sa, ale mne to tak pasovalo) a posypeme mletým makom zmiešaným s práškovým cukrom.
- 3
Hotovo.
- 2
Diskusia k receptu