Ovocný koláč
Ovocný koláč

Hrnčekový ovocný koláč s tvarohom a makom

janikbj - fotkajanikbj, 10. augusta 2017
Hrnčekový ovocný koláč s tvarohom a makom
Foto: janikbj

Lebo jednoduchých hrnčekových nie je nikdy dosť ;)

10 minút
príprava
30-40 minút
na 160 °C

Suroviny

1 hrnček
1 hrnček
1 ks
1 hrnček
0,5 hrnčeka
1 hrnček
1 ks
250 g
podľa potreby (alebo smotana)
podľa chuti
 s cukrom




Postup

  1. 1

    Múky zmiešame s práškom do pečiva a cukrom, pridáme ostatné suroviny a vymiešame hladké cesto. Namiesto kyslého mlieka som použila 2/3 hrnčeka smotanového bieleho jogurt rozmiešaného s 1/3 hrnčeka mlieka (na hustotu kyslého mlieka). Hrnček použite podľa plechu. Na malý plech 24 x 31 cm som použila 2 dl hrnček, na klasický veľký plech by som dala 4 dl hrček, aby nebol koláč nízky.

  2. 2

    Tvaroh si podľa chuti a hustoty rozmiešame s bielym jogurtom a cukrom. Na cesto rozotreté na vymastenom a múkou vysypanom plechu lyžičkou kladieme kôpky tvarohu a ovocie pokrájané na menšie kúsky. My sme mali marhule. V rúre vyhriatej na 160 stupňov pečieme asi 30 - 40 min. V strede môže hotový koláč vyzerať stále bledo, treba vyskúšať špáradlom, či je prepečený. Horúci koláč môžeme potrieť horúcim marhuľovým džemom (nemusí sa, ale mne to tak pasovalo) a posypeme mletým makom zmiešaným s práškovým cukrom.

    Hrnčekový ovocný koláč s tvarohom a makom - obrázok 2
  3. 3

    Hotovo.

    Hrnčekový ovocný koláč s tvarohom a makom - obrázok 3

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia