Ovocný koláč

Hrnčekový ovocný koláč s tvarohom a makom

Autor receptu: janikbj

Lebo jednoduchých hrnčekových nie je nikdy dosť ;)

10 minút
príprava
30-40 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Múky zmiešame s práškom do pečiva a cukrom, pridáme ostatné suroviny a vymiešame hladké cesto. Namiesto kyslého mlieka som použila 2/3 hrnčeka smotanového bieleho jogurt rozmiešaného s 1/3 hrnčeka mlieka (na hustotu kyslého mlieka). Hrnček použite podľa plechu. Na malý plech 24 x 31 cm som použila 2 dl hrnček, na klasický veľký plech by som dala 4 dl hrček, aby nebol koláč nízky.
  2. Tvaroh si podľa chuti a hustoty rozmiešame s bielym jogurtom a cukrom. Na cesto rozotreté na vymastenom a múkou vysypanom plechu lyžičkou kladieme kôpky tvarohu a ovocie pokrájané na menšie kúsky. My sme mali marhule. V rúre vyhriatej na 160 stupňov pečieme asi 30 - 40 min. V strede môže hotový koláč vyzerať stále bledo, treba vyskúšať špáradlom, či je prepečený. Horúci koláč môžeme potrieť horúcim marhuľovým džemom (nemusí sa, ale mne to tak pasovalo) a posypeme mletým makom zmiešaným s práškovým cukrom.
  3. Hotovo.