Hrnčekový koláčik
Autor receptu: 07janka
Tento recept mám veľmi rada. Pečiem ho na rôzne rodinné oslavy. Prerobila som si ho z pôvodného gramážového na hrnčekový a upravila aj pre diabetikov. Plnka može byť akákoľvek, hlavne, aby chutilo. Tak smelo do pečenia ;)))
Hrnček je klasický 2,5dcl.
30 porcií |
40 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto 1:
- cesto vypracujeme do hladka, rozválkame a dáme na vymastený, múkou vysypaný plech.
Pre Diabetikov namiesto cukru 1lyžica DIA cukru.
- Plnka:
- na cesto natrieme džem a naň uložime plnku
- Cesto 2:
Vrchné cesto "piškóta"
- žĺtka vymiešať s práškovým cukrom/ 2lyžice sorbitu
- pridať polohrubú múku
1/2 prášku do pečiva
Trošku mlieka
- bielka vyšlahat na sneh a vmiešať do cesta
- nalejeme na plnku
- A dáme piecť ;)
Na vychladnutý koláč nalejeme čokoládu (čokoláda, cera, trošku oleja a rozpustíme). Vychladnuté nakrájame a papáme.