Hrnčekový koláčik

Autor receptu: 07janka

Tento recept mám veľmi rada. Pečiem ho na rôzne rodinné oslavy. Prerobila som si ho z pôvodného gramážového na hrnčekový a upravila aj pre diabetikov. Plnka može byť akákoľvek, hlavne, aby chutilo. Tak smelo do pečenia ;))) Hrnček je klasický 2,5dcl.

30
porcií
40 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto 1: - cesto vypracujeme do hladka, rozválkame a dáme na vymastený, múkou vysypaný plech. Pre Diabetikov namiesto cukru 1lyžica DIA cukru.
  2. Plnka: - na cesto natrieme džem a naň uložime plnku
  3. Cesto 2: Vrchné cesto "piškóta" - žĺtka vymiešať s práškovým cukrom/ 2lyžice sorbitu - pridať polohrubú múku 1/2 prášku do pečiva Trošku mlieka - bielka vyšlahat na sneh a vmiešať do cesta - nalejeme na plnku
  4. A dáme piecť ;) Na vychladnutý koláč nalejeme čokoládu (čokoláda, cera, trošku oleja a rozpustíme). Vychladnuté nakrájame a papáme.