Ovocný koláč

Hrnčekový bobuľový koláč s posýpkou

Autor receptu: helena10

Hrnček som použila 200 ml a zostatky ovocia aj mrveničky z mrazničky.

30 minút
na 175-180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na cesto šľahám celé vajce s trstinovým a vanilkovým cukrom a štipkou soli do nadýchanej peny. Postupne prilejem mlieko, olej a prešľahám. Nakoniec pridám múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  2. Cesto vylejem na okrúhly plech s priemerom 22 cm, dno ktorého som vyložila papierom na pečenie. Bok som vymastila tukom a posypala strúhaným kokosom. Navrch cesta primerane nasypem mrazené bobuľové ovocie a posypem ho škoricovou mrveničkou tiež z mrazničky.
  3. Pečiem vo vyhriatej rúre na 175-180 stupňov 30 minút. Kontrolujem špajľou.
  4. Po čiastočnom vychladení a nakrájaní upečeného koláča je pri šálke dobrej kávy ochutnávka.