Hrnčekové wafle

Hrnčekové jesenné wafle

Autor receptu: skatulka

Len nedávno sme doma objavili čaro wafľovača, tak skúšame rôzne variácie. Teraz na jeseň sú výborné škoricové s jabĺčkom.

4
porcie
20 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do misky pridáme: múku, vajce, prášok so pečiva, roztopené maslo, cukor a postupne pridávame mlieko. Ak chceme pridáme aj škoricu. Cesto by malo byť radšej hustejšie, wafle sa budú robiť rýchlejšie a budú chrumkavejšie.
  2. TIP: Niekedy časť múky nahradím rastlinným proteínom (cca 2PL).
  3. Pečiem vo wafľovači, cca 2 minúty, podľa farby.
  4. Jabĺčka si pripravíme tak, že na troche masla si necháme skaramelizovať trošku cukru. Následne pridáme jabĺčka a dusíme do zmäknutia. Na záver pridáme škoricu.
  5. Podávame so šľahačkou.