Hrnčekové wafle
Hrnčekové jesenné wafle
Autor receptu: skatulka
Len nedávno sme doma objavili čaro wafľovača, tak skúšame rôzne variácie. Teraz na
jeseň sú výborné škoricové s jabĺčkom.
4 porcie |
20 minút príprava |
2 minút tepelná úprava |
Postup
- Do misky pridáme: múku, vajce, prášok so pečiva, roztopené maslo, cukor a postupne pridávame mlieko. Ak chceme pridáme aj škoricu. Cesto by malo byť radšej hustejšie, wafle sa budú robiť rýchlejšie a budú chrumkavejšie.
- TIP: Niekedy časť múky nahradím rastlinným proteínom (cca 2PL).
- Pečiem vo wafľovači, cca 2 minúty, podľa farby.
- Jabĺčka si pripravíme tak, že na troche masla si necháme skaramelizovať trošku cukru. Následne pridáme jabĺčka a dusíme do zmäknutia. Na záver pridáme škoricu.
- Podávame so šľahačkou.