Hrnčeková knedľa

Autor receptu: diabambulka

Najjednoduchšia knedľa na svete, bez váženia, bez miesenia a bez kysnutia, hotová naozaj veľmi rýchlo...

2 ks
porcie
14 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nakrájané staršie pečivo zalejeme vodou, pridáme žĺtok, múku spolu s práškom do pečiva, osolíme a všetko spolu dobre premiešame a vypracujeme cesto. Rozdelíme na dve časti a vytvarujeme 2 knedle, ktoré necháme 15 minút odpočívať. Vložíme do oslenej vriacej vody a varíme 7 minút z každej strany. Po 14 minútach vyberieme a knedle popicháme špajdľou, aby unikla prebytočná para.
  2. Tip: Knedle pred tým ako vložíme do vriacej vody, opláchneme ich studenou vodou, aby nám nepraskli :-)
  3. Dobrú chuť :-)