Jahodový koláč
Hrnčeková jahodová bublanina
Autor receptu: redakcia
16 porcií |
20 minút príprava |
35-45 minút na 180 °C |
Postup- Do stredne veľkej misy dáme celé vajcia,
kryštálový a vanilkový cukor a metličkou
ich spolu dobre prešľaháme. Potom prilejeme olej a zase všetko spolu dobre premiešame. Do zmesi pridáme biely jogurt a ešte
raz metličkou prešľaháme.
- Na mokrú zmes preosejeme dva hrnčeky hladkej
múky spolu s polovicou balíčka kypriaceho prášku. Pomocou gumenej stierky
alebo varechy všetky prísady
premiešame. Stačí miešať len toľko,
aby sa všetko spojilo a pokojne môžu
v zmesi ostať menšie hrudky.
- Jahody umyjeme, osušíme papierovým
obrúskom a nakrájame. Menší plech (25 x 35 cm) zľahka potrieme maslom alebo tukom a naň prilepíme papier na pečenie. Na ten nalejeme pripravené cesto a uhladíme povrch.
Vrch posypeme jahodami. Ak
nemáme jahody, samozrejme, môžeme
použiť aj iné ovocie. Výborne sa hodia
čerešne, broskyne, čučoriedky alebo
ríbezle.
- Koláč pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri 180 stupňoch
asi 35–45 minút. Po dopečení necháme
bublaninu úplne vychladnúť. Podávame
ju posypanú práškovým cukrom.
|