Hrnčeková bublanina

martin14492 - bez fotkymartin14492, 3. marca 2015

Jednoduchý hrnčekový recept :) Zvládne aj 5 ročné dieťa ;)

15 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

2 hrnčeky
1 hrnček
1/2 hrnčeka
1 hrnček
2 ks čerstvé
1 bal.
1 bal.
800 g rôzne
 na posypanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vyšľaháme si vajíčka s kryštálovým cukrom. Pridáme polohrubú múku s kypriacim práškom. Postupne pridávame olej, mlieko... Všetko mixujeme.. ale ak niekto nemá mixér :) tak je to jeho problém a nech sa trápi ručne ;)

  2. 2

    Opatrne prelievame z misky na vymastený plech maslom (olejom) a posypaný múkou.

  3. 3

    Poukladáme ovocie podľa chuty. Vložíme do vyhriatej rúry - pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia. Pečieme asi 25 minút ale i tak nenechávame koláč bez dozoru... Ak by sme nevedeli či už je koláč upečený pichneme doň špáradlom :) alebo odreže kúsok a ochutnáme... :) po upečení necháme vyhladnúť, posypeme práškovým cukrom.. a naservírujeme :) DOBRÚ CHUŤ :) M.M

Diskusia k receptu

evanaaa
@martin14492 , Martinko, bublanina je vďačný koláč, trúfol si si naň, neviem, či si školák, mladý muž alebo starší pán, ale páči sa mi odvaha mužov variť a piecť. Je dobré počkať na čerstvé ovocie, vtedy je bublaninka najlepšia.
silvia60
Práve sa pečie, zdala sa mi najjednoduchšia, máme úrodu jahôd. Potom okomentujem.
silvia60
Vyskúšané, je to dobrý recept, rýchly, len tých 25 minút pečenia je dosť, stačí 20 minút.
marauder
Opakujuci sa, potvrdeny! Iba mi je proti srsti slahat cele vajicka s cukrom.... :-( Viem, naprv bielka, potom zltka s cukrom.... Osobne doporucujem 1/2 sacku isry, sody.... pripada mi taka nadychanejsia....

Zaujímavé video z archívu TV Varecha