Hrnčeková bábovka

niika - fotkaniika, 15. marca 2020
Hrnčeková bábovka
Foto: niika

Rýchla hrnčeková bábovka.

50 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
1 hrnček
1 bal.
1 hrnček
1/2 hrnček
2 hrnček
1 bal.
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Celé vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom. Pomaly prilievame mlieko, olej, na záver pridáme muku zmiešanú s práškom do pečiva a vanilkovým cukrom.

    Hrnčeková bábovka  - obrázok 1
  2. 2

    Polovicu cesta vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy. Do druhej polovice pridáme kakao a dobre vymiešame. Tmavé cesto vylejeme na svetlé cesto.

  3. 3

    Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 40 minút.

    Hrnčeková bábovka  - obrázok 3
  4. 4

    Upečenú bábovku ihneď vyklopíme a necháme vychladnúť.

    Hrnčeková bábovka  - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Vyborna babovka a krasne sa ti podarila. Vysoka a mramorovana. Moji synovia prave takuto miluju. Hovoria jej speckig. Nemaju radi tie nadychane. Tie si ze vraj mozem robit pre navstevu.
Jednoduchy dobry recept. Zvladne kazdy,aj skolak. Myslim, ze prave o to ti islo.
2x haji, niika
Vyskúšaj rozšľahať vajcia s jemným kryštálovým cukrom,lepšie sa vajíčka našľahajú do peny.A rúru si vyhrej na 200°C a po piatich minútach zníž teplotu na 180°C.
1x danda3
@niika (16.3.2020 17:03)

Píšeš:Celé vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom. Pri tomto ceste (je to v podstate piškótové cesto) je podstatné dostať do cesta vzduch a to dosiahneš jedine našľahaním vajec s cukrom do peny.Nie je podstatné,že to robíš strojom,voľakedy pri ručnom šľahaní sa museli šľahať zvlášť žĺtky a sneh,pri otáčkach šľahača dosiahneš tento výsledok aj šľahaním celých vajec a výsledkom je nadýchané cesto.Lenže práškový cukor nie je dobrá voľba,okrem toho,že obsahuje rôzne protihrudkové prímesy ,sťažuje našľahanie do peny.
1x danda3