Foto: niika
Rýchla hrnčeková bábovka.
50 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Celé vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom. Pomaly prilievame mlieko, olej, na záver pridáme muku zmiešanú s práškom do pečiva a vanilkovým cukrom.
-
2
Polovicu cesta vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy. Do druhej polovice pridáme kakao a dobre vymiešame. Tmavé cesto vylejeme na svetlé cesto.
- 3
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 40 minút.
- 4
Upečenú bábovku ihneď vyklopíme a necháme vychladnúť.
- 3
Píšeš:Celé vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom. Pri tomto ceste (je to v podstate piškótové cesto) je podstatné dostať do cesta vzduch a to dosiahneš jedine našľahaním vajec s cukrom do peny.Nie je podstatné,že to robíš strojom,voľakedy pri ručnom šľahaní sa museli šľahať zvlášť žĺtky a sneh,pri otáčkach šľahača dosiahneš tento výsledok aj šľahaním celých vajec a výsledkom je nadýchané cesto.Lenže práškový cukor nie je dobrá voľba,okrem toho,že obsahuje rôzne protihrudkové prímesy ,sťažuje našľahanie do peny.
Ja si naozaj nepotrebujem nič dokazovať:Každý recept vnímam z pohľadu začiatočníka a podľa toho ho aj posudzujem.Ak pridám radu,tá je určená neskúseným,nie je to nič osobné voči tomu,kto recept pridal.Dala si verejne recept,takže to nie je tvoja súkromná kuchárska kniha a a ak teba moje rady nezaujímajú,je mi to jedno,píšem to tým,ktorí nemajú skúsenosti a radi príjmu radu :).Asi tak.
Jednoduchy dobry recept. Zvladne kazdy,aj skolak. Myslim, ze prave o to ti islo.
Do puntíku souhlasím. Pěkný a jednoduchý recept.