Hríby marinované - Grzyby marynowane

zsibrita - fotkazsibrita, 4. júna 2012
Hríby marinované - Grzyby marynowane
Foto: zsibrita

Kupil som aj ja, aj zena... Sampiony. Pekne biele, tak stredne velke... Co teraz? Budeme cely tyzden len hriby jest? Zahrabal som v starych Zobraziť celý popisKupil som aj ja, aj zena... Sampiony. Pekne biele, tak stredne velke... Co teraz? Budeme cely tyzden len hriby jest? Zahrabal som v starych kucharskych knihach a nasiel som... Rok 1975, Polsko, DOBRA KUCHNIA - Grzyby marynowane.

15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg ,cerstve sampiony
0,5 - 0,7 l
50 g
25 g
podla chuti nakrajana na kolieska
2-3 ks




Postup

  1. 1

    Hriby ocistit a dokladne umyt. Ocistenu cibulu nakrajat na kruzky. Hriby a cibulu varit v osolenej vode priblizne 10-15 minut.

    Hríby marinované - Grzyby marynowane - obrázok 1
  2. 2

    Zvlast som uvaril ocot spolu s cukrom, solou, bobkovym listom a korenim.

    Hríby marinované - Grzyby marynowane - obrázok 2
  3. 3

    Uvarene hriby dokladne odcedit a nechat vychladnut. Ulozit do poharov a zaliat vychladnutym nalevom. Ja som pridal na pruzky nakrajanu papriku( varil som ju spolu s hribami a cibulou) a male paradajky...

    Hríby marinované - Grzyby marynowane - obrázok 3

Diskusia k receptu

xanadu1955
Huby zbožňujem čerstvé aj zavárané, chcela by som sa opýtať a potom ich netreba sterilizovať, ako dlho vydržia a ako ich treba skladovať vyzerajú úžasne Ďakujem
valina
díkza recept, aj ja som si kúpila a pestujem šampiony dík
rybarkuchar
Ak zaváram hríby, ktoré pôjdu pod mäso, tak ich dám len do slaného nálevu. Vysterilizujem a sú pripravené. Ešte jedna finta. Ak zaváram v sladkokyslom náleve ako Ty, tak dávam hodne cibule ale surovej. Nechám ju postáť dobre osolenú pár hodín, prenyjem a prekladám pomedzi huby. Solí sa vraj ppreto, aby nebolo toľko slizu. Narobil si mi chute.
zsibrita
Sterilizovat netreba a vydrzia v chladnicke dlho... Az kym sa nezjedia...
cica2
perfektné, sú moje obľúbené! :-)
eldina
@marienka44 v recepte píše/v postupe/,asi len zabudol do surovín napísať "Hriby a cibulu varit v osolenej vode priblizne 10-15 minut." autorovi: dakujem ,už oddávna sa chystám na takéto niečo..kyslé huby milujem,ale nie sok hubár,tak si kupujem už hotové,len sú dosť drahé, lebo ja spažrem kľudne aj celú fľašu..:) šampiony sú ešte v relatívne dobrej cene,tak tento rok si určite urobím..ukladám
izabella929
hríby zvyknem zavárať aj ja...aj na slodkokyslo ako príloha, alebo slano na ďalšie spracovanie, ale už som ich použila ako ďalší komponent do čalamády a to je mňamka tiež výborná.-)
mracik9
Mňam,idem hneď do pivnice,sú tam ešte dubáky z minulej sezóny,ale toto je určite dobréé.
waocipa
takto zaváram huby aj ja-bardzo dobry recept z Polska mam go wyprubowany a žycze každemu dobrego grzybobrania...
peliska
Píše tam jasne,že hríby obvariť v osolenej vode a scediť. Len ten nálev mi nesedí,bez vody je hnusný!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia