Hríby marinované - Grzyby marynowane

zsibrita - fotkazsibrita, 4. júna 2012 23:20
Ďalšie recepty »
Hríby marinované - Grzyby marynowaneFoto: zsibrita

Kupil som aj ja, aj zena... Sampiony. Pekne biele, tak stredne velke... Co teraz? Budeme cely tyzden len hriby jest? Zahrabal som v starych kucharskych knihach a nasiel som... Rok 1975, Polsko, DOBRA KUCHNIA - Grzyby marynowane.

15 min
príprava
30 min
tepelná úprava

Suroviny

1 kg ,cerstve sampiony
0,5 - 0,7 l
50 g
25 g
podla chuti nakrajana na kolieska
2-3 ks
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Hriby ocistit a dokladne umyt. Ocistenu cibulu nakrajat na kruzky. Hriby a cibulu varit v osolenej vode priblizne 10-15 minut.

    Hríby marinované - Grzyby marynowane - obrázok 1
  2. 2

    Zvlast som uvaril ocot spolu s cukrom, solou, bobkovym listom a korenim.

    Hríby marinované - Grzyby marynowane - obrázok 2
  3. 3

    Uvarene hriby dokladne odcedit a nechat vychladnut. Ulozit do poharov a zaliat vychladnutym nalevom. Ja som pridal na pruzky nakrajanu papriku( varil som ju spolu s hribami a cibulou) a male paradajky...

    Hríby marinované - Grzyby marynowane - obrázok 3
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist