Foto: paploska
Zbožňujem rizoto, ale keďže ide o jednoduché jedlo zatiaľ som žiaden recept nepridala. Tento mi však aj napriek tomu stál za zverejnenie. Ochutnajte.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame na jemno. Strúčik cesnaku olúpeme a zeler pokrájame na drobno (dnes som ho vynechala). Všetko restujeme asi 5 min na olivovom oleji. Pridáme ryžu a rýchlo opražíme. Pridáme biele suché víno a dobrú štipku soli. Spomalíme a miešame pokiaľ ryža nevstrebe víno. Pridáme hríby a struky. Postupne po naberačke pridávame horúci vývar, ale vždy počkáme (miešame na miernom plameni), kým sa tekutina vstrebe. Celé to bude trvať cca 20 min.
- 2
Samozrejme stále ochutnávame :-). Keď nám dôjde vývar, ryža by už mala byť mäkká ale nie rozvarená. Stiahneme z ohňa. Dosolíme, ochutíme čerstvo pomletým korením a pridáme maslo a parmezán. Všetky ingrediencie pridávame do horúceho rizota, aby sme dostali správne mazľavú konzistenciu. Podávame s bielym suchým vínom. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu