Hríbové rizoto s fazuľkou

paploska - fotkapaploska, 6. júna 2013
Hríbové rizoto s fazuľkou
Foto: paploska

Zbožňujem rizoto, ale keďže ide o jednoduché jedlo zatiaľ som žiaden recept nepridala. Tento mi však aj napriek tomu stál za zverejnenie. Ochutnajte.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2,5 dc
2 dc
5 dc
100 g
100 g
80 g




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame na jemno. Strúčik cesnaku olúpeme a zeler pokrájame na drobno (dnes som ho vynechala). Všetko restujeme asi 5 min na olivovom oleji. Pridáme ryžu a rýchlo opražíme. Pridáme biele suché víno a dobrú štipku soli. Spomalíme a miešame pokiaľ ryža nevstrebe víno. Pridáme hríby a struky. Postupne po naberačke pridávame horúci vývar, ale vždy počkáme (miešame na miernom plameni), kým sa tekutina vstrebe. Celé to bude trvať cca 20 min.

  2. 2

    Samozrejme stále ochutnávame :-). Keď nám dôjde vývar, ryža by už mala byť mäkká ale nie rozvarená. Stiahneme z ohňa. Dosolíme, ochutíme čerstvo pomletým korením a pridáme maslo a parmezán. Všetky ingrediencie pridávame do horúceho rizota, aby sme dostali správne mazľavú konzistenciu. Podávame s bielym suchým vínom. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

mariamka
ked je uz po nom tak nic ,, jasne ze super :)), vsetko same dobre veci a jedlo aj foto velmi lakave :)
manya
presne také mazľavé mám rada a zeler je do rizota vynikajúci, až bude zelená fazuľka vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia