Hrianky so šampiňónmi na večeru (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Mala som včerajšie žemle, spravila som ich ako hrianky a rýchla jednoduchá chutná večera bola na stole, vyskúšajte, ak chcete.

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. V panvici na rozohriatom oleju na cibuli som orestovala šampiňóny - asi 10 minút a prelisovaný cesnak - asi 1 minútu.
  2. Medvedí cesnak som pokrájala na hrubo, ak nemáte medvedí cesnak, môžete použiť bylinky, ktoré máte radi.
  3. Žemle som rozkrojila priečne na polovicu.
  4. Navrstvila som šampiňónovú zmes na žemle aj s olejom, v ktorom sa opekala.
  5. Posypala som pokrájaným medvedím cesnakom.
  6. Pripravené žemle som dala na plech s teflónovou fóliou a pokládla kúskom masla.
  7. Piekla som v trúbe vyhriatej na 180 stupňov asi 10 minút, viac netreba, aby žemle zostali mäkké a trošku chrumkavé, keby sa piekli dlhšie, boli by žemle tvrdé a spálené. Túto zmes môžete dať aj na krajce včerajšieho chleba. Je to rýchla chutná sýta a teplá večera, ktorú som podávala s ľahkým paradajkovým a listovým šalátom. okorenila som až hotové čerstvo mletým čiernym korením,mám rada vôňu čerstvého korenia a huby milujú korenie.