Hrianky

Hrianky s fetou a pečenými jahodami

Autor receptu: siuuu

Harmónia chutí... V našej záhrade dozreli prvé jahody, tak som musela vyskúšať tento recept. Chuťovo to bola naozaj skvelá kombinácia...

2
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najskôr si pripravíme syrovú nátierku - vymixujeme pomrvenú fetu, olivový olej, jogurt a korenie na hladkú zmes a dáme do chladničky schladiť aspoň na 30 minút.
  2. Jahody umyjeme, očistíme od stopiek, pokrájame (na plátky alebo polovice, či štvrtiny), uložíme na panvicu vystlanú papierom na pečenie, pokvapkáme balzamikovou redukciou a medom a opečieme z oboch strán, necháme vychladnúť (alebo pri väčšom množstve upečieme v rúre na 175 °C cca 25 minút). Na suchej panvici opečieme na plátky pokrájanú bagetu alebo chlebík, necháme vychladnúť.
  3. Následne na plátky natrieme nátierku, uložíme jahody a posypeme sekanou bazalkou, a potom už len vychutnávame túto skvostnú kombináciu. Styling dnes išiel bokom, pretože som bola veľmi hladná :-D