Hrianky
Hrianky s fetou a pečenými jahodami
Autor receptu: siuuu
Harmónia chutí... V našej záhrade dozreli prvé jahody, tak som musela vyskúšať tento recept. Chuťovo to bola naozaj skvelá kombinácia...
2 porcie |
10 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Najskôr si pripravíme syrovú nátierku - vymixujeme pomrvenú fetu, olivový olej, jogurt a korenie na hladkú zmes a dáme do chladničky schladiť aspoň na 30 minút.
- Jahody umyjeme, očistíme od stopiek, pokrájame (na plátky alebo polovice, či štvrtiny), uložíme na panvicu vystlanú papierom na pečenie, pokvapkáme balzamikovou redukciou a medom a opečieme z oboch strán, necháme vychladnúť (alebo pri väčšom množstve upečieme v rúre na 175 °C cca 25 minút). Na suchej panvici opečieme na plátky pokrájanú bagetu alebo chlebík, necháme vychladnúť.
- Následne na plátky natrieme nátierku, uložíme jahody a posypeme sekanou bazalkou, a potom už len vychutnávame túto skvostnú kombináciu. Styling dnes išiel bokom, pretože som bola veľmi hladná :-D