Hrachový prívarok

Autor receptu: moncici95

Klasický hrachový prívarok

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčovú masť necháme roztopiť a pridáme najemno nakrájanú cibuľu, opražíme do sklovita. Pridáme hrášok a popražíme, stiahneme zo sporáka a pridáme mletú červenú papriku po zamiešaní zalejeme studenou vodou, týmto krokom prívarok aj zapražíme, pridáme bobkový list a korenie, nesolíme, až nakoniec. Necháme variť, kým hrášok nezmäkne.
  2. Medzi tým si pripravíme kyslú smotanu, zmiešanú so smotanou na varenie a metličkou premiešame s hladkou múkou, necháme zohriať na izbovú teplotu. Špekáčiky nakrájame na kúsky, každý podľa svojho gusta, ja krájam na malé trojuholníčky a necháme popražiť, môžme trošku preliať olejom, podľa druhu.
  3. Do smotany s hladkou múkou postupne prilievame vriaci nálev z hrášku, kým sa zmes neoteplí, aby sa potom po priliatí nezrazila. Premiešame dochutíme a necháme zovrieť. Keď sa špekáčiky spražia na želanú konzistenciu, povyberáme ich deravou lyžicou, alebo sitkom a do výpeku pridáme na slíže nakrájanú cibuľu. Prívarok podávame so špekáčikmi a povrchu spraženú cibuľku. Dobrú chuť!