Foto: sweetlaab
Tieto kreatívne umelecké dielka, malé nepečené cheescake-ky sú vhodným prekvapením pre tých, ktorých máte najradšej, kde môžete uplatniť svoju fantáziu na to, čo chcete Zobraziť celý popisTieto kreatívne umelecké dielka, malé nepečené cheescake-ky sú vhodným prekvapením pre tých, ktorých máte najradšej, kde môžete uplatniť svoju fantáziu na to, čo chcete vyjadriť bez zbytočných slov. Viac obrázkov na http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2016/02/talking- tartlets-not-only-on-valentines.html
porcií
príprava
Suroviny
130 g pomleté |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
2 PL |
|
Plnka: | |
250 g |
|
300 g bez tuku |
|
200 ml |
|
5 PL |
|
10 g |
|
350 - 400 ml |
|
100 ml |
|
5 g |
|
1/2 ČL |
|
1 ČL |
|
150 g |
|
150 g |
|
3 PL |
|
Ozdoba : | |
25 g rôznfarebné perleťové |
|
prírodné v tubičkách |
|
125 g |
|
Postup
-
1
Zmiešajte sušienky s maslom, olejom a medom, rovnomerne navrstvite do papierových košíčkov vložených do formy na muffiny, natlačte na dno
- 2
Dajte do predhriatej rúry a pečte 15 minút pri 150 °C (302 °F), nechajte vychladnúť a potom chlaďte v chladničke (vrstva korpusu takto spevnie); alternatívne – korpus môže ostať bez pečenia ;
zatiaľ zmiešajte maskarpone s cukrom a jogurtom a rozdeľte na 4 časti, ktoré zafarbite pastelovými farbami :
- do prvej rozmixujte fialové čučoriedky ponorným mixérom
- do druhej pridajte bordovú šťavu z ovocia (čierne ríbezle a podobne)
- do tretej zelený prášok (Matcha a spirulina)
- do štvrtej žltú kurkumu,
krém by nemal byť hustý, ak potrebné pridajte trochu mlieka- 3
Medzitým v 400 ml vody rozmiešajte agar a nechajte stáť asi 10 min,. potom na miernom ohni povarte pár minút, odstavte a za miešania nalejte jednotlivo do 4 rôzne sfarbených krémov, keď dokončíte jednu farbu, polostuhnutý agar vo vode povarte znovu a vlejte do ďalšieho farebného krému
- 4
Nalejte krém do košíčkov so sušienkami skoro do povrchu, pracujte rýchlo, lebo hmota s agarom tuhne
- 5
Keď sú všetky kočíčky naplnené, vložte do chladničky stuhnúť asi 30 – 60 min., alebo do mrazničky na 10 min.
- 6
Roztopte bielu čokoládu s kokosovým olejom v hrnci s hrubým dnom na veľmi miernom ohni a nalejte na stuhnutú plnku v košíčkoch v tenkej vrstve, zopakujte s tmavou čokoládou
- 7
Nechajte stuhnúť, najlepšie cez noc v chladničke, potom vyberte košíčky z formy, použite jemne nôž ak sú prilepené a odstráňte papierové košíčky
- 8
Napíšte potravinárskou farbou v tube niečo pre Valentína, do každého košíčka iný text
- 9
Po obvode čokolády prilepte perleťové guličky vo forme srdca alebo kruhu pomocou farbičky v tube, umiestnite na tácku a udržujte v chlade do podávania
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
inak su mile na oko :-)
Ďakujem Evita, agar sa dá kúpiť v obchodoch so zdravými potravinami, majú ho tam v aj v malom balení 10 g (na 1.4 l krému) za približne 70 centov od firmy Provita.cz. Má niekoľko výhod pred želatínou, ale ak nie je k dispozícii, tak sa dá použiť želatína
Ďakujem Jack
Ďakujem Smejkad