Hovädzí perkelt z lapsaru
Autor receptu: moncici95
6 porcií |
180 minút príprava |
Postup- Na kocky nakrájanú cibuľu popražíme dozlatista. Dáme dole z ohňa a pridáme červenú papriku, rýchlo premiešame, dáme naspäť na oheň a pridáme trošku vody.
- Zelenú papriku a paradajky pokrájame na kocky a pridáme k základu.
- Maso nakrájané na kocky, prelisovaný cesnak, mletý kmín a trošku soli pridáme do základu perkeltu. ( Ja pridávam všetky koreniny na surové nakrájané mäso ). Premiešame, prikryjeme a necháme dusiť.
- Keď mäso pustí šťavu, necháme ju odpariť sa a potom podlejeme troškou vody, opakujúc tento postup pomaly varíme.
- Keď je mäso skoro hotové, pridáme paradajkové pyré, v prípade potreby podlejeme vodou a osolíme.
Dobrú chuť prajem !
|