Hovädzí perkelt z lapsaru

Autor receptu: moncici95

6
porcií
180 minút
príprava

Postup

  1. Na kocky nakrájanú cibuľu popražíme dozlatista. Dáme dole z ohňa a pridáme červenú papriku, rýchlo premiešame, dáme naspäť na oheň a pridáme trošku vody.
  2. Zelenú papriku a paradajky pokrájame na kocky a pridáme k základu.
  3. Maso nakrájané na kocky, prelisovaný cesnak, mletý kmín a trošku soli pridáme do základu perkeltu. ( Ja pridávam všetky koreniny na surové nakrájané mäso ). Premiešame, prikryjeme a necháme dusiť.
  4. Keď mäso pustí šťavu, necháme ju odpariť sa a potom podlejeme troškou vody, opakujúc tento postup pomaly varíme.
  5. Keď je mäso skoro hotové, pridáme paradajkové pyré, v prípade potreby podlejeme vodou a osolíme. Dobrú chuť prajem !