Hovädzí a bravčový rezeň NITRAVA

Autor receptu: nonna

Tento recepis je určený tým, ktorí favorizujú mäskové proteíny a sú proste labužníci na túto surovinu. Je to môj jeden z dávnejších kulinárskych počinov, použila som dva druhy mäsa zámerne, aby som skúsila, či bude nejaký výraznejší rozdiel v chuti. No a naozaj bolo cítiť, ktoré mäso je ktoré. Ako príloha sa hodia suché varené zemiaky alebo zemiakové pyré alebo aj ryža, lepšie Natural. A vínko môže byť Rizling rýnsky suchý staršieho dáta alebo červený Cabernet Sauvignon suchý.

1
porcia
7 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Rezne rozklepeme, potrieme korením Mleté mäso z oboch strán a potom tekutými koreniami Madeira a Maggi tiež o oboch strán.
  2. Prikryjeme pokrievkou a dáme marinovať na 24 hodín. Rozomelieme alebo stačí aj rozmelniť si kukuričné lupienky.
  3. Vajce rozmiešame s jogurtom, múkou, Maizenou, primiešame bobkový list, kukuričné lupienky, čierne korenie, trošku osolíme.
  4. Rezne obalíme v tomto cestíčku a vypražíme na rozpálenom oleji.