Hostina

tazla - fotkatazla, 9. decembra 2010

názov hostina je po mojom švagrovi ,ktorý toto jedlo zbožňoval a takto tomu hovoril

Suroviny

1kg
2ks údená
1ks /veľká
1kg
1ks




Postup

  1. 1

    do spenenej cibuľky dáme na kolieska pokrájanú klobásu,iba na chvíľu kým pustí trochu šťavy ,do toho pridáme na kocky nakrájané mäso a necháme zatiahnuť,pridáme mletú papriku ,korenie a soľ a nakoniec kyslú kapustu Dusíme kym vsetko nezmäkne

  2. 2

    príloha nám k tomu najviac chutia zemiakové guľky do surových postrúhaných zemiakov ,pridat soľ ,jedno vajičko a hrubú múku ,tak aby sa z toho dali tvarovať guľky dáme vyvariť do vriacej vody ,zaleží od veľkosti guľky /tenisová loptička/ chvíľu to samozrejme trva ,keď sme mali surové zemiaky

Diskusia k receptu

aninka1
Velmi ma zaujali tie zemiakove gulky, urcite vyskusam... mozno by stalo za to dat do nich aj oprazenu slaninku, alebo by som to tym pokazila?
tazla
slaninku k tomu staci len vyskusat ,ked to tak zachuti ,tak preco nie
a struham na robote ,takze je to dost na jemno
tazla
este pridavam ,verte skusali sme to so vselicim podavat ,ale tie zamiakove gulky nam k tomu chutia najviac
duschko
Tento recept sa mi velmi pozdava. Suroviny su, len vyskusat. Zemiakove gule robim pomerne casto. Do cesta pridam par strucikov cesnaku. Zemiaky struham na struhadle ako na halusky. Pokial by som urobil na jemno nasim to nechuti, ze su take hladke. Preto na hahuskovom struhadle.
ursula4
kapusta nemá chybu,ale tie guľky som mala ako granáty.Viem si ku kapuste predstaviť klasické zemiakové halušky.
tazla
nesmie sa dat vela muky a nesmu byt gulky moc velke aby sa dobre prevarili no a zemiakove halusky preco nie kludne v zasade je to iste