Foto: elysa
Tento recept mám už roky od bývalej kolegyne a samozrejme sa podáva vychladený.Horúci názov má podľa prípravy,pretože všetko robíme za "horúca".
príprava
na 180 °C
Suroviny
4 ks |
|
120 g |
|
0,5 dl |
|
0,5 dl |
|
120 g |
|
3/4 bal. |
|
1 PL |
|
PLNKA: | |
1 l |
|
3 ks |
|
3 PL |
|
250 g |
|
Poleva: | |
100 g |
|
100 g |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
|
Postup
-
1
Plech vymastíme a vysypeme múkou alebo kokosom.Z 1 litra mlieka do plnky odlejeme asi za šálku bokom,v tej potom rozmiešame Zlaté klasy.Zvyšné mlieko s cukrom dáme zohrievať na slabý plameň a urobíme piškótové cesto.
-
2
Bielky vyšľaháme s cukrom,pridáme žĺtka,postupne 0,5 dcl mlieka a oleja.Do vyšľahaných vajec vmiešame múku s kypriacim práškom.Polovicu cesta vylejeme na plech,do druhej pridáme kakao a vylejeme na striedavo na plech.Dáme piecť do vyhriatej rúry.Plech má veľkosť 24x40cm.
-
3
Mlieko už máme zohriate.
-
4
Do mlieka vlejeme rozmiešané Zlaté klasy a uvaríme hustý krém.Do horúceho krému vhodíme nakrájané maslo a ako sa topí,vmiešavame ho do krému.
-
5
Horúcu upečenú piškótu natrieme džemom.
-
6
Nad parou roztápame čokoládu,maslo,práškový cukor a vodu.
-
7
Keď máme maslo vmiešané do krému,natrieme ho na piškótu,všetko robíme za tepla,nič nechladíme! Na krém uložíme keksy.
-
8
Vymiešanú polevu natrieme na keksy.
-
9
Až teraz necháme celý zákusok vychladnúť,až potom ho držíme v chladničke. Podávame ozdobený šľahačkou.
Diskusia k receptu