Horné kuracie pedále s čubricou na vínku

Autor receptu: srnkas

Moje najoblúbenejšie jedlo. Na akýkoľvek deň. Jednoduchá príprava, a chuť vynikajúco a pritom jednoducho vylepšená ako tradičné pečené kuracie stehná. Samozrejme, možno použiť aj biele vínko. Podľa toho, kto má aké rád. Čubricu by som nenahrádzala :) sú to bombové bylinky, ktoré používam, aj do mojich syrových pagáčov :), vlastne do veľa receptov.

3
porcie
70 minút
príprava
10 minút
na 210 °C

Postup

  1. Vždy kupujem horné stehná, vykostené bez kože, 5-6ks je v baleni. Pri tomto jedle, rovno môžeme všetko pripravovať rovno do zapekacej nádoby. Umyjeme si stehienka, osušíme a šup do zapekacej nádoby. Nakrájme na jemné polmesiačiky cibuľu, premiešame rukami, a pridáme čubricu, gyros, a trošičku soli. Podlejeme vínkom 2-3 deci, ja som mala Faustino, Rioju ružovú z predošlého večera. Necháme marinovať len tak hodinku, dve v chladničke.
  2. Už len predhrejeme rúru na 210 stupňov a pečieme 55min, a potom pripekáme odokryté 10 minút pri 240 stupňoch. Ako prílohu sme mali ryžu, ale väčšinou robím svoju chýrnu zapečenú zeleninu, ale to až nabudúce. Dúfam, že si pochutíte.