Foto: hoorus
Tento recept som vytvoril asi tak pred hodinkou. Podnetom bola reklama na toto jedlo, avšak ja som ho nepripravil z prášku, ktorý bol predmetom Zobraziť celý popisTento recept som vytvoril asi tak pred hodinkou. Podnetom bola reklama na toto jedlo, avšak ja som ho nepripravil z prášku, ktorý bol predmetom reklamy. Sám som si nebol istý výsledkom, ale po ochutnaní som sa rozhodol, že sa oň musím podeliť.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso nakrájame na menšie kúsky. Preložíme do nádobky, do ktorej pridáme horčicu, med, citrónovú šťavu a 1 dcl piva. Posolíme a okoreníme podľa vlastnej chuti. Pomiešame a necháme stáť asi 10-15 minút.
-
2
Nakoniec opečieme na vopred vyhriatej panvici (s olivovým olejom) asi tak 15 minút. Pivo, ktoré nám zvýšilo pridávame tak, aby omáčka ostala vždy riedka.
-
3
Recept je jednoduchý, nie je náročný na suroviny ani na čas. Ako prílohu som použil dusenú ryžu, no hodia sa k nej aj zemiaky rôznych typov.
Máš pravdu s tým rozmiešaním. Pravda je taká, že som to vlastne tak aj robil a sám neviem prečo som to takto napísal. A o tom poučovaní len toľko, že ma to absolútne nehnevá, veľmi rád sa učím od zdatnejších kuchárov, ja som ešte len zelenáč :) A recepty určite pridám, mám ešte veľa takýchto "študentských rýchloviek" a aj zložitejšie recepty o ktoré sa chcem podeliť :)
varecha.pravda.sk/recepty/talianske-medovo-citronove-kura...
A vitaj na vareche :-).