Horčicovo-medové kuracie prsia

hoorus - fotkahoorus, 15. mája 2011
Horčicovo-medové kuracie prsia
Foto: hoorus

Tento recept som vytvoril asi tak pred hodinkou. Podnetom bola reklama na toto jedlo, avšak ja som ho nepripravil z prášku, ktorý bol predmetom Zobraziť celý popisTento recept som vytvoril asi tak pred hodinkou. Podnetom bola reklama na toto jedlo, avšak ja som ho nepripravil z prášku, ktorý bol predmetom reklamy. Sám som si nebol istý výsledkom, ale po ochutnaní som sa rozhodol, že sa oň musím podeliť.

2-3
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g (rezne)
3 PL
2 PL
3 dcl
PP
PP
PP
1 ČL




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na menšie kúsky. Preložíme do nádobky, do ktorej pridáme horčicu, med, citrónovú šťavu a 1 dcl piva. Posolíme a okoreníme podľa vlastnej chuti. Pomiešame a necháme stáť asi 10-15 minút.

    Horčicovo-medové kuracie prsia - obrázok 1
  2. 2

    Nakoniec opečieme na vopred vyhriatej panvici (s olivovým olejom) asi tak 15 minút. Pivo, ktoré nám zvýšilo pridávame tak, aby omáčka ostala vždy riedka.

    Horčicovo-medové kuracie prsia - obrázok 2
  3. 3

    Recept je jednoduchý, nie je náročný na suroviny ani na čas. Ako prílohu som použil dusenú ryžu, no hodia sa k nej aj zemiaky rôznych typov.

    Horčicovo-medové kuracie prsia - obrázok 3

Diskusia k receptu

evanaaa
Hoorus, vítaj na "našej" Vareche, si nový a nový a dobrý je aj tvoj recept. Ďalší mladý muž , ktorý asi rád varí. Len ja by som najprv rozmiešala tie suroviny a potom do toho vložila kúsky kuraťa, aby sa to lepšie premiešalo, prepáč, nechcem hneď poučovať, tuším už, že budeš pridávať dobré recepty.
hoorus
Ďaujem za privítanie a aj ostatním za pekné slová :)
Máš pravdu s tým rozmiešaním. Pravda je taká, že som to vlastne tak aj robil a sám neviem prečo som to takto napísal. A o tom poučovaní len toľko, že ma to absolútne nehnevá, veľmi rád sa učím od zdatnejších kuchárov, ja som ešte len zelenáč :) A recepty určite pridám, mám ešte veľa takýchto "študentských rýchloviek" a aj zložitejšie recepty o ktoré sa chcem podeliť :)
cica2
mám rada recepty, ktoré sa jednoducho a rýchlo pripravia. A tvoj je tiež lákavý. Vitaj medzi nami a tešíme sa na tvoje ďalšie recepty!:))
bana
veľmi oceňujem Tvoj vlastný super recept na rýchlu večeru!
ejta
hľadala som recept podľa druhu jedál a tento som našla medzi nápojmi....:-)
cita
neni to zle ...len niečo tomu chýba ...čím by sa to dalo vylepšit? :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia