Horčicovo-medové kuracie prsia
Autor receptu: hoorus
Tento recept som vytvoril asi tak pred hodinkou. Podnetom bola reklama na toto jedlo, avšak ja som ho nepripravil z prášku, ktorý bol predmetom reklamy. Sám som si nebol istý výsledkom, ale po ochutnaní som sa rozhodol, že sa oň musím podeliť.
2-3 porcie |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso nakrájame na menšie kúsky.
Preložíme do nádobky, do ktorej pridáme horčicu, med, citrónovú šťavu a 1 dcl piva. Posolíme a okoreníme podľa vlastnej chuti. Pomiešame a necháme stáť asi 10-15 minút.
- Nakoniec opečieme na vopred vyhriatej panvici (s olivovým olejom) asi tak 15 minút. Pivo, ktoré nám zvýšilo pridávame tak, aby omáčka ostala vždy riedka.
- Recept je jednoduchý, nie je náročný na suroviny ani na čas. Ako prílohu som použil dusenú ryžu, no hodia sa k nej aj zemiaky rôznych typov.