Horčicovo-medové kuracie prsia

Autor receptu: hoorus

Tento recept som vytvoril asi tak pred hodinkou. Podnetom bola reklama na toto jedlo, avšak ja som ho nepripravil z prášku, ktorý bol predmetom reklamy. Sám som si nebol istý výsledkom, ale po ochutnaní som sa rozhodol, že sa oň musím podeliť.

2-3
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso nakrájame na menšie kúsky. Preložíme do nádobky, do ktorej pridáme horčicu, med, citrónovú šťavu a 1 dcl piva. Posolíme a okoreníme podľa vlastnej chuti. Pomiešame a necháme stáť asi 10-15 minút.
  2. Nakoniec opečieme na vopred vyhriatej panvici (s olivovým olejom) asi tak 15 minút. Pivo, ktoré nám zvýšilo pridávame tak, aby omáčka ostala vždy riedka.
  3. Recept je jednoduchý, nie je náročný na suroviny ani na čas. Ako prílohu som použil dusenú ryžu, no hodia sa k nej aj zemiaky rôznych typov.