Hokkaido krém

sklarka - fotkasklarka, 29. septembra 2013
Hokkaido krém
Foto: sklarka

Sýta polievka inšpirovaná Jamie Oliverovym receptom.

10-15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
1 ks
100 ml
1 ks
800 ml
1  ČL kopcom
2 strúčiky
 na ozdobenie




Postup

  1. 1

    Tekvicu poriadne umyjeme, prekrojíme a vydlabeme jadierka. Nakrájame na kocky. Ošúpeme zemiaky a tiež nakrájame na kocky. Očistenú cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a s čili papričkou speníme na panvici wok/ v hrnci. Pridáme nakrájanú tekvicu a zemiak, poprášime kari korením, poriadne premiešame. Zalejeme vývarom a prikryjeme. Necháme mierne vrieť po dobu 10 minút, kým nie je tekvica mäkká. Pridáme kokosové mlieko a necháme ešte 2-3 minúty na ohni. Pomiešame a necháme trochu vychladnúť. Rozmixujeme ponorným mixérom na jemný krém. Podľa chuti osolíme, na zjemnenie pridáme smotanu. Ak nemáte radi príliš štipľavé, čili vyberte ešte pred rozmixovaním.

  2. 2

    Nakoniec pokvapkáme tekvicovým olejom a ozdobíme lístkami bazalky. Servírujeme s krutónmi. Dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu

boxik
Pestujem niekoľko druhov tekvíc a krémovú polievku sme robili už z viacerých druhov, ale hokkaido je suverénne jedničkou.Všetkým čo nejedli vrelo odporúčam. Inak polievku robíme podobne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia