Hokkaido krém

Autor receptu: sklarka

Sýta polievka inšpirovaná Jamie Oliverovym receptom.

10-15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tekvicu poriadne umyjeme, prekrojíme a vydlabeme jadierka. Nakrájame na kocky. Ošúpeme zemiaky a tiež nakrájame na kocky. Očistenú cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a s čili papričkou speníme na panvici wok/ v hrnci. Pridáme nakrájanú tekvicu a zemiak, poprášime kari korením, poriadne premiešame. Zalejeme vývarom a prikryjeme. Necháme mierne vrieť po dobu 10 minút, kým nie je tekvica mäkká. Pridáme kokosové mlieko a necháme ešte 2-3 minúty na ohni. Pomiešame a necháme trochu vychladnúť. Rozmixujeme ponorným mixérom na jemný krém. Podľa chuti osolíme, na zjemnenie pridáme smotanu. Ak nemáte radi príliš štipľavé, čili vyberte ešte pred rozmixovaním.
  2. Nakoniec pokvapkáme tekvicovým olejom a ozdobíme lístkami bazalky. Servírujeme s krutónmi. Dobrú chuť! :)