Hokkaido krém
Autor receptu: sklarka
Sýta polievka inšpirovaná Jamie Oliverovym receptom.
10-15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Tekvicu poriadne umyjeme, prekrojíme a vydlabeme jadierka. Nakrájame na kocky. Ošúpeme zemiaky a tiež nakrájame na kocky. Očistenú cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a s čili papričkou speníme na panvici wok/ v hrnci. Pridáme nakrájanú tekvicu a zemiak, poprášime kari korením, poriadne premiešame. Zalejeme vývarom a prikryjeme. Necháme mierne vrieť po dobu 10 minút, kým nie je tekvica mäkká. Pridáme kokosové mlieko a necháme ešte 2-3 minúty na ohni. Pomiešame a necháme trochu vychladnúť. Rozmixujeme ponorným mixérom na jemný krém. Podľa chuti osolíme, na zjemnenie pridáme smotanu. Ak nemáte radi príliš štipľavé, čili vyberte ešte pred rozmixovaním.
- Nakoniec pokvapkáme tekvicovým olejom a ozdobíme lístkami bazalky. Servírujeme s krutónmi.
Dobrú chuť! :)