Hnedá ryža s mrkvou a plnenými olivami

Autor receptu: martinis

Ak sa podarí zohnať veľké zelené olivy plnené čerstvým ovčím syrom, oplatí sa ich využiť v nejakom jednoduchom jedle, kde ich neprebijú iné chute. Hodí sa k nim napríklad hnedá ryža a mrkva dusená na olivovom oleji so sviežou chuťou petržlenu.

2
porcie
35 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ryžu dáme do malého hrnca, zalejeme vývarom a privedieme k varu. Plameň stíšime, prikryjeme a varíme 30-35 minút. Na panvicu kvapneme olivový olej, necháme rozohriať, pridáme nastrúhanú mrkvu a restujeme alebo dusíme 20 minút. Záverom osolíme.
  2. Olivy poprekrajujeme, petržlenovú vňať umyjeme a nasekáme. Hotovú ryžu uložíme na taniere, pridáme dusenú mrkvu a ozdobíme petržlenovou vňaťou a olivami. Podával som aj s miešaným šalátom :)