Hlávkový šalát ako ľahký obed

Autor receptu: bezlepok

Hlávkový šalát na tisíc spôsobov pripravujem rada v horúcom lete namiesto teplého obeda. Môže sa chrumkať len tak, alebo s čerstvým pečivom alebo toustom. Super je, že si doňho môžeme pridať všetko, čo máme radi. Ja mám najradšej tento:

4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Šalát (hlávkový, ľadový, čínska kapusta...) natrháme na kúsky, umyjeme a necháme odkvapkať. Mrkvu postrúhame na jemno, pridáme k nej hrášok, kukuricu a krabie tyčinky nakrájané na kolieska (kto nemá rád, môže nahradiť šunkou, alebo ich len vynechať). Pridáme natrhaný šalát a dobre premiešame. Zalejeme zálievkou z octu, oleja, cukru, soli a korenia. Chrumkáme samotné alebo s pečivom, prípadne si môžeme osmažiť krutóny a vsypať priamo do šalátu. Ďalej môžeme pridať aj olivy, syr alebo čokoľvek, čo máme radi. Kalorickejšia varianta je, ak šalát zalejeme majonézou. Mňam