Praženica

Hemendex s paradajkami a paprikou (fotorecept)

Autor receptu: lamus

Toto je overený rodinný recept, takto to pripravoval môj otec a takto som si ho hádam 1000-krát, pripravil aj ja.* Je to jednoduché, rýchle a úžasne chutné jedlo, ktoré má svoje tajomstvo prípravy. Už sa chystám niekoľko rokov, že to tu nahodím, stále nebol čas - ale konečne je to tu.

2-3
porcie
20 minút
príprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Nakrájame - cibuľu nadrobno, šunku, papriku aj paradajky.
  3. Spražíme cibuľku na oleji.
  4. Na mäkkú cibuľku naukladáme pokrájanú šunku. Zamiešame, šunku pootáčame, aby bola zapečená, chrumkavá.
  5. V strede urobíme miesto, šunku dáme na okraje, a pridáme nakrájanú papriku. Chvíľku ju opečieme.
  6. Potom upečenú papriku dáme na kraj, pridáme do stredu paradajky a trochu ich podusíme.
  7. Tu je dôležitý krok! Podlejeme všetko cca 1 dcl vody a všetko podusíme. Tu sa spoja všetky chute - šunka, cibuľka, paradajky a paprika.
  8. Keď sa voda odparí, trochu nech ostane, aby to bolo šťavnaté, urobíme v strede opäť miesto - na vajíčka. Trochu posolíme a miešame, čím vznikne v strede chutná praženica.
  9. Na záver posypeme peprom a mletou červenou paprikou. Dobrú chuť! Nech Vám to chutí ako nám :-)
  10. P.S.: Toto je základný recept. Môžete si ho dopĺňať podľa chuti, napr. slaninkou alebo inou zeleninou...