Praženica
Hemendex s paradajkami a paprikou (fotorecept)
Autor receptu: lamus
Toto je overený rodinný recept, takto to pripravoval môj otec a takto som si ho hádam 1000-krát, pripravil aj ja.* Je to
jednoduché, rýchle a úžasne chutné jedlo, ktoré má svoje tajomstvo prípravy. Už sa chystám niekoľko rokov, že to tu
nahodím, stále nebol čas - ale konečne je to tu.
2-3 porcie |
20 minút príprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny.
- Nakrájame - cibuľu nadrobno, šunku, papriku aj paradajky.
- Spražíme cibuľku na oleji.
- Na mäkkú cibuľku naukladáme pokrájanú šunku. Zamiešame, šunku pootáčame, aby bola zapečená, chrumkavá.
- V strede urobíme miesto, šunku dáme na okraje, a pridáme nakrájanú papriku. Chvíľku ju opečieme.
- Potom upečenú papriku dáme na kraj, pridáme do stredu paradajky a trochu ich podusíme.
- Tu je dôležitý krok! Podlejeme všetko cca 1 dcl vody a všetko podusíme. Tu sa spoja všetky chute - šunka, cibuľka, paradajky a paprika.
- Keď sa voda odparí, trochu nech ostane, aby to bolo šťavnaté, urobíme v strede opäť miesto - na vajíčka. Trochu posolíme a miešame, čím vznikne v strede chutná praženica.
- Na záver posypeme peprom a mletou červenou paprikou.
Dobrú chuť! Nech Vám to chutí ako nám :-)
- P.S.: Toto je základný recept. Môžete si ho dopĺňať podľa chuti, napr. slaninkou alebo inou zeleninou...