Hanger steak na tymiane (fotorecept)
Autor receptu: afataga
Toto mäso sa krája skoro ako maslo, mne chutí viac ako sviečkovica
3 porcie |
15 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso som vybrala 1 hod. pred prípravou z chladničky, tesne pred prípravou som posypala soľou a drvenym korením
- Na panvicu som dala trošičku oleja a keď sa riadne rozpálil, opekala som steaky prudko z každej strany dokopy asi 3,5 min.
- Potom som ich dala na 2 min. do rúry na 53°, vybrala a zakryla
- Mala som aj dozor :-)
- Kým steaky odpočívali, do tej istej panvice som dala víno, paradajky a citr. tymián a zredukovala som pár minút
- Po odstavení som pridala maslo, ochutnala som a mierne som dosolila
- Príloha zemiaky s maslom a vňaťou