Hanger steak na tymiane (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Toto mäso sa krája skoro ako maslo, mne chutí viac ako sviečkovica

3
porcie
15 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso som vybrala 1 hod. pred prípravou z chladničky, tesne pred prípravou som posypala soľou a drvenym korením
  2. Na panvicu som dala trošičku oleja a keď sa riadne rozpálil, opekala som steaky prudko z každej strany dokopy asi 3,5 min.
  3. Potom som ich dala na 2 min. do rúry na 53°, vybrala a zakryla
  4. Mala som aj dozor :-)
  5. Kým steaky odpočívali, do tej istej panvice som dala víno, paradajky a citr. tymián a zredukovala som pár minút
  6. Po odstavení som pridala maslo, ochutnala som a mierne som dosolila
  7. Príloha zemiaky s maslom a vňaťou