Halušky s paradajkovou omáčkou

Autor receptu: 3sandra3

:-)

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky ošúpeme, postrúhame na jemnom strúhadle, v strede urobíme jamku, osolíme, do jamky vyklepneme vajce a pomocou noža premiešame. Pridáme toľko múky, aby vzniklo vláčne polotuhé cesto, z ktorého vytvoríme valček hrubý asi 3 cm, nožom odkrajujeme kúsky, každý jemne stlačíme vidličkou, vložíme do vriacej osolenej vody a po vyplávaní na povrch varíme asi 5 minút.
  2. Halušky vyberieme, preložíme do misy, pokvapkáme olejom a premiešame.
  3. Na troche oleja opražíme očistenú, nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme očistené pokrájané huby, olúpané a pokrájané paradajky, osolíme a dusíme 5 minút. Omáčku ochutíme cukrom a podávame s haluškami, posypané pokrájanou bazalkou.