Halászlé
Imre Bindics
šéfkuchár penziónu Villa Rosa v Dunajskej Strede, 7. mája 2014
šéfkuchár penziónu Villa Rosa v Dunajskej Strede, 7. mája 2014

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
400 g |
|
250 g |
|
250 g |
|
150 g |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
1 - 1,5 PL |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Očistené ryby pokrájame. Cibuľu opražíme na miernom ohni do zlata, pridáme mletú červenú papriku, pokrájané papriky a paradajku a pomiešame. Vložíme belicu, karasa, hlavy, chvosty a plutvy z kapra a zo sumca, dolejeme vodou, osolíme a necháme zovrieť.
- 2
Keď sú všetky suroviny uvarené, oberieme mäso a aj so zeleninou ho prepasírujeme do polievky.
- 3
Podkovy z kapra a zo sumca vložíme do hrnca, zalejeme ich prepasírovanou šťavou a uvaríme. Podávame s čerstvým domácim chlebom.
Ďalšie recepty:
- 2
lepší. Ostáva nám (netýka sa to iba tohoto receptu a tohto kuchára) od šéfkuchárov na Vareche iba odkukávať "stajlovanie" jedla?
Halászlé je známych viac druhov ako Szegedi, Bácskai, Dunai a dalšie.
spravidla je z viacerých druhov rýb, ale môže byť aj iba z kapra.
toto môže byť jeden z druhov Halászlé kľudne.