Foto: palokuchki
Masovy paj - meat pie je tu v Australii velmi oblubene jedlo. Dostanete ho kupit v roznych obmenach ci uz zmrazeny, alebo ohriaty hotovy Zobraziť celý popisMasovy paj - meat pie je tu v Australii velmi oblubene jedlo. Dostanete ho kupit v roznych obmenach ci uz zmrazeny, alebo ohriaty hotovy na zjedenie vsade, kde sa pohnete.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 kg |
|
1 ks |
|
2 strucky |
|
2 pl |
|
1/2 salky |
|
600 ml |
|
2 pl |
|
|
|
2 pl |
|
1/3 salky |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
rozmrazene |
|
250 g |
|
170 g |
|
90 ml |
|
|
|
|
Postup
-
1
Hovadzie maso si nakrajam na kocky asi 2cm. Orestujem ho na horucom oleji.
-
2
Do hrnca kde som restovala maso, pridam nasekanu cibulu. Poprazim ju do sklovita. Pridam roztlaceny cesnak a paradajkovy pretlak.
-
3
Chvilu vsetko poprazim, pridam maso, worcerstersku omacku, bobkovy list, sol, korenie a zalejem vodou a vinom. Necham dusit do zmaknutia.
-
4
Pripravim si spodne cesto. Do misky si dam muku, maslo, vajicko, sol a vodu. Spracujem na hladke cesto.
-
5
Cesto zabalim do potravinovej folie a odlozim na chladne miesto.
-
6
Ked je maso makke, zahustim ho mukou(2pl) rozrobenou vo vode(1/3salky). Schladim, pridam rozslahane vajce a premiesam. Mnozstvo cesta co som si pripravila staci na 3 misky na pecenie priemeru 12cm a 2 misky priemeru 10cm. Cesto rozvalkam tak aby bolo vacsie ako je miska.
-
7
Cesto vlozim do misky tak, aby presahovalo cez okraje misky.
-
8
Naplnim masom.
-
9
Prikrijem kolieskom z listkoveho cesta. Boky uzavriem, potlacim vidlickou. Vrch pomazem rozslahanym vajcom, poprepichujem vidlickou.
-
10
Peciem v miernej rure 180'C asi hodinu, na uplne spodnej mriezke.
-
11
Upeceny, rozrezany meat pie.
tak tu si odkladam do KK,dakujem
Usetrim tak troska na kaloriach;-)