Guláš tety Evičky

Autor receptu: viera1

Moje deti v detstve odmietali jedlá s lečom.Teta Evička poradila variantu na gulášovú polievku.

4
porcie
30-45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do tlakového hrnca nalejeme na dno olej a necháme rozohriať.Pridáme nakrájanú cibuľu a na kocky cca 3x3cm nakrájané mäso.Orestujeme,osolíme,pridáme korenie a horčicu.Zalejeme 1,2 l vody a dobre vareškou premiešame a uvoľníme od dna.Uzavrieme a od začiatku varu znížime plyn a nastavíme na 30min. Zemiaky očistíme,nakrájame na kocky a uvaríme. Po 30-tich minútach zistíme,či je mäso mäkké,ak áno, vlejeme zemiaky aj s vodou,pridáme majoránku a pretlačený cesnak a necháme zovrieť.Kto má rád hustejšiu,môže si rozmiešať 2 kopcovité lyžičky hl. múky v 1 dl studenej vody a naliať do polievky a nechať 2-3 min.povariť.