Guláš s knedľou

Autor receptu: honestka

Recepty su v kazdej rodine "original" pre nich, ja sa podelim s mojim.

15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Postup rozpisovat nebudem podrobne - vsetci robime zaklad zrejme rovnako. Dolezite je maso dobre opiect zo vsetkych stran a ja ho troska posypem mukou. Prelozim do kuchty v ktorej som na bravcovej masti udusila do sklovita cibulu a cesnak a pridam vsetky potrebne koreniny, papriku, horcicu, kečup, podlejem 1 pohar vina a dusim 20 minut.
  2. Kuchtu necham vychladnut, otvorim a pridam korenovu zeleninu, ktoru nechavam v kuse, lebo nie kazdy si prilozi z nej na tanier) a znova podusim 5 minut. Zase počkam kym hrniec vychladne otvorim - zelenina pustila dalsiu stavu (ak nie prilejte v tomto momente trosku vody) a tak len dochutim čerstvym mletym ciernym korenim, pridam 3 struciky pretlaceneho cesnaku, majoranku a necham vsetko povarit asi tak 5 minut, aby sa tato chut dostala dobre do jedla.
  3. Takto pripraveny hrniec necham postat par hodin pred jedenim, aby sa vsetky chute dobre spojili a my ho papapme vzdy iba s parenou knedlou v nutnom pripade sa podava s cestovinami ci zemiakmi, alebo ryzou.
  4. Pretoze sa u nas robi najradsej z tohto typu masa, ostane makučke, vlačne a velmi chutne. Nase deti vsak preferuju gulas IBA z chudeho masa a tak prichadzju o taketo dobre jedlo. Naviac nam je potrebne iba pohar dobreho vina, alebo vychladeneho piva a nebicko v papulkach je dostatocne. Tu si vzdy spominame na nase dobre CHmelove piva a striedame radsej tie europske ako tieto rychle a umele ... Dobru chut!