Grissiny a cesnakový osúch 2 v 1

vlasatka - fotkavlasatka, 14. júna 2012
Grissiny a cesnakový osúch 2 v 1
Foto: vlasatka

Často robievam kysnuté múčniky, či už sladké alebo slané. Mám pekáreň, takže zamiesiť cesto je rýchlovka a ostatné je maličkosť. Dnes ma napadlo Zobraziť celý popisČasto robievam kysnuté múčniky, či už sladké alebo slané. Mám pekáreň, takže zamiesiť cesto je rýchlovka a ostatné je maličkosť. Dnes ma napadlo urobiť grissiny a osúch. Nechajte sa inšpirovať.

Suroviny

800 g
500 ml
1 čl
3/4 kocky
podľa potreby
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Ja cesto robím v pekárni, teda na spodok voda, múka, na to rozmrvím kvasnice, pridám 1 čl soli, trocha oleja /používam olivový/. Nechám zamiesiť a vykysnúť.

  2. 2

    Vykysnuté cesto som rozdelila na dve časti. Jednu som rozvaľkala na plech. Potom som do pohárika prepučila asi 3 strúčiky cesnaku, pridala trocha soli a asi 5 PL oleja. Touto zmesou som potrela vrch osúcha. Asi takto a nechala som to podkysnúť.

    Grissiny a cesnakový osúch 2 v 1 - obrázok 2
  3. 3

    Medzitým som robila tyčinky. Druhú časť cesta som rozvaľkala a pokrájala radielkom asi na 1,5 cm pásiky dlhé asi 15 cm. Tie som stáčala každý koniec opačným smerom, a ukladala na plech. Pred pečením som tyčinky pierkom potrela slanou vodou- asi do 0,4 dl vody som dala 1 čl soli, riadne vymiešala a pierkom som potierala tyčinky. Zapla som rúru na 180 st.C a keď bola vyhriata, vložila som najskôr tyčinky. Piekli sa 25 min., ale to každý podľa svojej rúry.

    Grissiny a cesnakový osúch 2 v 1 - obrázok 3
  4. 4

    Po upečení vyzerali takto. Najsamlepšia príloha je obyčajná kyslá smotana, do ktorej rozpučíte asi 2 strúčiky cesnaku / samozrejme podľa chuti/ a štipka soli. Do toho sa tyčinky máčajú a jedia. Nemajú chybu! Ideálne k večernému posedeniu, prípadne ku grilovačke.

    Grissiny a cesnakový osúch 2 v 1 - obrázok 4
  5. 5

    Keď som tyčinky vytiahla z rúry, dala som piecť osúch. Ten sa tiež piekol asi 30min. Po vybratí ho postriekam vodou /mám v rozprašovači vodu, ktorou striekam kysnuté upečené koláče a vôbec všetko/ a prikryjem utierkou. A vysledok práve vytiahnutého osúchu z rúry je tu. Už iba vychladnúť a jesť.

    Grissiny a cesnakový osúch 2 v 1 - obrázok 5

Diskusia k receptu

modrykamen
A prečo by som to nemal urobiť? Cesnakový osúch mám rád. A grissiny teraz k futbalu iste dobre padnú.
tatranka
Domáce pečivko a všetky nápady s kysnutého cesta sú pre mňa vítané.
voznica
Vyskušam mňam mňam.Takycesnakovy osuch je vynikajuci dobrá pochuťka.
tamik
tak tento osúch je brutálne dobrý :) grissiny som ešte neskúšala, ale nabudúce budú aj tie :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia