Grilovaný pangasius s vysmážanou bazalkou fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 29. mája 2011
Grilovaný pangasius s vysmážanou bazalkou (fotorecept)
Foto: tatranka

Ráz za čas prídu na stvol aj rybky.Tento krát padla voľba na grilovaného pangasia.Príprava netrvá dlho a mám na určitý čas pocit že som jedla niečo dietne.Som mäsková a preto aj tento obed je vlastne viac menej na spôsob chutného mäsa.

2
porcie
45 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 kusy
3 lyžice
1 lyžica
1 lyžička
pol lyžičky
celý
3 lyžice
12-15 lístkov
2 lyžice

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pangasia umyjem a vysuším.

    Grilovaný pangasius s vysmážanou bazalkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom ho obalím v zmesy: múky,papriky,soli a korenia na ryby.

    Grilovaný pangasius s vysmážanou bazalkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nechám ho takto odstáť asi hodinku.

    Grilovaný pangasius s vysmážanou bazalkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pangasia ugrilujem na bazalkovom masle.Opis je na obrázku o vysmážanej bazalke.

    Grilovaný pangasius s vysmážanou bazalkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ugrilovaný pangásius.

    Grilovaný pangasius s vysmážanou bazalkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Čerstvé lístky bazalky.Mrkvový a kapustový šalát s novou cibuľkou poliaty citrónovou šťavou a pár kvapkami olivového oleja.

    Grilovaný pangasius s vysmážanou bazalkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Suché lístky bazalky vysmážam v horúcom masle do chrumkava.Tento výpek ide pod pangasia na gril a prevonia ho bazalkou.Je to ohromná chuť aj vôňa.

    Grilovaný pangasius s vysmážanou bazalkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Potom ich odsajem trochu od tuku na servítke.Použijem ich na zdobenie.Ináč lístky chutia výborne.Ako jemné kroketky.

    Grilovaný pangasius s vysmážanou bazalkou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Zeleninový šalát.Náš osvedčený a asi aj ostane.Bojíme sa Španielskych uhoriek.

    Grilovaný pangasius s vysmážanou bazalkou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Prestreté.Dnes sme mali prvý krát nové zemiačky.

    Grilovaný pangasius s vysmážanou bazalkou (fotorecept) - obrázok 10
Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Slovenská kuchyňa, Prešovský kraj, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Grilované

Diskusia k receptu

aroooo
pangasia som piekla predvčerom len s korením na ryby a citrónom,s tou bazalkou to môže byť fajn,no neviem či by to bolo také len so sušenou a obaľovanie v múke a paprike mi pripomína pečenú rybu po mlynársky,takže ukladám
kata50
Táto rybacia minútka je určite chutná :-))
garanco
@tatranka , ako vždy tvoje recepty- dobrotka! Mňa najviac nadchla tá bazalka, práve včera som dala usušiť zopár lístkov, lebo je už veľká (v kvetináči na balkóne), ale aj čerstvej ešte mám, urobím, vďaka za nápad!
tatranka
@garanco ,tvoje milé komentáriky mi vždy dobre padnú.Snažím sa,no ako vidíš,ja varím klasiku a len veľmi ťažko dokážem presedlávať na nejaké novinky,hoci aj ja mám rada zmenu.Tak je to aj s tými bazalkovými lístočkami.Vyskúšala som to a je to zaujímavá a ohromne zvláštna pochutina.Skús,budeš milo prekvapená.
evanaaa
Tatranka, tie filety si obalila ešte zmrazené, nepremočili sa ti, Ja mám niekedy problém - obalím tak ako aj ty ale hneď ichnsmažím - niekedy mi pekne drží ten obal a inokedy mi opadne, najmä ak sa trochu premočí. Neviem ale prečo.
garanco
@evanaa , pangasia musíš nechať rozmraziť, ten má hrubú vrstvu ľadového obalu. Ja ich nechám cez noc v chladničke, ráno zlejem vodu, polejem trochou mlieka, nechám postáť a nakoniec ich vyutieram papierovými obrúskami.
tatranka
@evanaaa , nie zmrazené.Rozmrazené.Poumývam ich a nechám odkapať na site.Potom ich poutieram na viac krát papierovými utierkami.Až tak ich ochucujem.
janger
@tatranka , paradna hostina na stole. Veru by som rada prisadla :-). S tou vysmazenou bazalkou je to tiez dobry napad.
jerica
@tatranka to je dobrá rada ako sa dá využiť vo varení bazalka, vyskúšam , určite skúsim skombinovať s cesnakom ?! k tomu namáčať bagetku . Už som písala pangasa nemusím (blok) , samozreme nikto mi nekáže ho robiť , nie?
kata50
Mimo témy: @tatranka ďakujem , že som sa dostala medzi tvojich obľúbených varecháčov. Si skúsená gazdinka a o to viac si to vážim. Pekný deň Ti prajem :-))
tatranka
@kata50.Ja by som sa ti mala ospravedlniť,že som to tak neskoro urobila.Prišla som na to včera pri obhliadke receptov.Aj ja sa teším,že ťa mám.
kata50
Tento príma recept vyhral a ja ti blahoželám :-))
dorisa
Krásne spracovaný receptík, zaslúžiš si výhru, prst hore:)
jerica
prajem zo srdca,gratulujem , tak ako som písala bazalky mám na terase veľa , určite bazalku na Tvoj spôsob vyskúšam:-))
tatranka
Vyskúšaj Jarka.Pri tvojom ohromnom varení to bude chuťovka na viac.Určite sa ti bude páčiť
hralka
hľadám inakšieho pangasia,ako vyprážaného a tento sa mi pozdáva.ukladám a budem určite robiť,ved´sa en tak povaľujú v mrazničke.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha




Ďalšie recepty