Grilovaný pangasius s vysmážanou bazalkou (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Ráz za čas prídu na stvol aj rybky.Tento krát padla voľba na grilovaného pangasia.Príprava
netrvá dlho a mám na určitý čas pocit že som jedla niečo dietne.Som mäsková a preto aj tento obed je vlastne viac menej na spôsob chutného mäsa.
2 porcie |
45 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Pangasia umyjem a vysuším.
- Potom ho obalím v zmesy: múky,papriky,soli a korenia na ryby.
- Nechám ho takto odstáť asi hodinku.
- Pangasia ugrilujem na bazalkovom masle.Opis je na obrázku o vysmážanej bazalke.
- Ugrilovaný pangásius.
- Čerstvé lístky bazalky.Mrkvový a kapustový šalát s novou cibuľkou poliaty citrónovou šťavou a pár kvapkami olivového oleja.
- Suché lístky bazalky vysmážam v horúcom masle do chrumkava.Tento výpek ide pod pangasia na gril a prevonia ho bazalkou.Je to ohromná chuť aj vôňa.
- Potom ich odsajem trochu od tuku na servítke.Použijem ich na zdobenie.Ináč lístky chutia výborne.Ako jemné kroketky.
- Zeleninový šalát.Náš osvedčený a asi aj ostane.Bojíme sa Španielskych uhoriek.
- Prestreté.Dnes sme mali prvý krát nové zemiačky.