Grilovaný melón
Grilovaný melón so zmrzlinou
Autor receptu: redakcia
Pomocou melóna vykúzlite skvelý dezert. Počas teplých dní osvieži a na záver grilovačky aj každého prekvapí.* S týmto dezertom určite zabodujete, pretože, ruku na srdce, kto z vás už griloval melón?
Postup
- Melón očistíme od kôry a vnútro necháme v celku. V miske zmiešame cukor, zázvor, kurkumu, soľ, nastrúhanú kôru z limetky a citróna a melón v zmesi obalíme. Potom ho vložíme do vákuovacieho vrecka a zavákuujeme. Namiesto toho môžeme dať melón do zatvárateľnej nádoby a necháme marinovať v chladničke cez noc, ideálne 1–2 dni.
- Na kokosovú zmrzlinu zmiešame hustejšie kokosové mlieko, med, soľ, nalejeme do uzatvárateľnej nádoby a vložíme na noc do mrazničky. Pred podávaním vyberieme kokosovú zmrzlinu z mrazničky a výkonným mixérom vyšľaháme zmrazenú kocku na hladkú zmrzlinu.
- Melón vyberieme osušíme papierovou utierkou a nakrájame na plátky hrubé asi 1,5 cm. Na grile alebo na grilovacej panvici sprudka opečieme z každej strany.
- Do misiek naukladáme grilované plátky melóna, naaranžujeme kopček zmrzliny
a ozdobíme nasekanými orieškami. Môžeme použiť kešu, pistácie alebo mandle. Na záver ozdobíme lístkami thajskej bazalky alebo inou obľúbenou bylinkou.