Grilovaný mäsový špíz
Autor receptu: jarbra
Mäsko je najlepšie ,ak je naložené v marináde.NIKDY,nepouživamé mäso zmrazené a ani konzervované ,pretože pri vsokých teplotách uvoľnuje škodlivé látky pre náše teličko .
Postup
- Bravčové mäso ,(robim aj z kuracích pŕs,ale už alkohol ,nedávam),nakrájame na kocky 3 x 3.Śalotku vopred namočimé do studenej vody,aby sa nespálila pri grilovaní.Striedavo napichujeme na napichovacie ihly alebo drevené špajdle.
- Posolíme ,okoreníme (podľa chuti).Olej zmiešame s koňakom,(whisky) a bazalkou.Pripravené špízy namočíme do marinády na 30 až 40 minút.
- Grilujeme zo všetkých strán 8 minút.K tomu môžme,ako prilohu podávať grilovanú nakrájanú na kolieska cuketu.