Grilovaný losos s pečenými zemiakmi, bylinkovým maslom a hráškom

daniella9 - fotkadaniella9, 16. marca 2014
Grilovaný losos s pečenými zemiakmi, bylinkovým maslom a hráškom
Foto: daniella9

Recept som našla v jednom časopise, postup bol ale na prípravu v parnom hrnci. Ja som grilovala a piekla.

6
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

400 g
10 - 15 ks
125 g
cca. 1 PL
cca. 1/2 čl
1 hrsť
2-3 PL
1 PL
1 PL
1/2 čl
1 väčšia miska
 vetvičky
1/2 citronu na pokvapkanie




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme, nakrájame na kolieska a na 10 minút dáme do vriacej vody. Scedíme a dáme na pekáč. Polejeme trochou olivového oleja, posypeme nasekaným rozmarínom a hrubozrnnou morskou soľou. Premiešame a dáme piecť na 30 - 40 minút do rúry predhriatej na 200 stupňov.

  2. 2

    Maslo vymiešame vidličkou a pridáme nasekané bylinky (trochu si z nich odložíme bokom), potom morskú jemnú soľ a opäť premiešame. Zabalíme do alobalu, vytvarujeme valček, a dáme do mrazničky. Hrášok si pripravíme v parnom kúpeli.

  3. 3

    Filetu z lososa nakrájame na menšie časti, osolíme a okoreníme. Pokvapkáme trochou citronovej šťavy. Necháme trochu odstáť v chladničke. Grilujeme na olivovom oleji. Ale treba dať pozor, aby sa negriloval pridlho, lebo potom bude ako suchá podošva. Nechajte ho z jednej strany zatiahnuť do polovice a potom obráťte.

  4. 4

    Na tanier naservírujeme zemiaky potom lososa, navrch položíme plátok bylinkového masla. Ešte pridáme hrášok a posypeme bylinkami. HoTovo, Dobrú chuť:-) P.S.: Fileta, ktorú som mala ja , mala niečo cez 360 g a vyšlo mi z nej 5 porcí.

    Grilovaný losos s pečenými zemiakmi, bylinkovým maslom a hráškom - obrázok 4

Diskusia k receptu

martinis
Pekne, vidím, že si si dala záležať, pekne popísaný postup aj jedlo :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia