Grilovaný losos s pečenými zemiakmi, bylinkovým maslom a hráškom
Foto: daniella9
Recept som našla v jednom časopise, postup bol ale na prípravu v parnom hrnci. Ja som grilovala a piekla.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
400 g |
|
10 - 15 ks |
|
125 g |
|
cca. 1 PL |
|
cca. 1/2 čl |
|
1 hrsť |
|
2-3 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1/2 čl |
|
1 väčšia miska |
|
vetvičky |
|
1/2 citronu na pokvapkanie |
|
Postup
-
1
Zemiaky očistíme, nakrájame na kolieska a na 10 minút dáme do vriacej vody. Scedíme a dáme na pekáč. Polejeme trochou olivového oleja, posypeme nasekaným rozmarínom a hrubozrnnou morskou soľou. Premiešame a dáme piecť na 30 - 40 minút do rúry predhriatej na 200 stupňov.
- 2
Maslo vymiešame vidličkou a pridáme nasekané bylinky (trochu si z nich odložíme bokom), potom morskú jemnú soľ a opäť premiešame. Zabalíme do alobalu, vytvarujeme valček, a dáme do mrazničky. Hrášok si pripravíme v parnom kúpeli.
- 3
Filetu z lososa nakrájame na menšie časti, osolíme a okoreníme. Pokvapkáme trochou citronovej šťavy. Necháme trochu odstáť v chladničke. Grilujeme na olivovom oleji. Ale treba dať pozor, aby sa negriloval pridlho, lebo potom bude ako suchá podošva. Nechajte ho z jednej strany zatiahnuť do polovice a potom obráťte.
- 4
Na tanier naservírujeme zemiaky potom lososa, navrch položíme plátok bylinkového masla. Ešte pridáme hrášok a posypeme bylinkami. HoTovo, Dobrú chuť:-) P.S.: Fileta, ktorú som mala ja , mala niečo cez 360 g a vyšlo mi z nej 5 porcí.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu