Grilovaný Camembert s tradičnou prílohou fotorecept

pekajka - fotkapekajka, 24. februára 2016
Grilovaný Camembert s tradičnou prílohou (fotorecept)
Foto: pekajka

Dnes som si uvedomila, že som ešte nikdy nevyužila funkciu GRIL na našej rúre. A tak si vravím, rýchlo niečo vymyslieť a už aj to idem otestovať. Neviem, či to výslednú chuť nejako zásadne ovplyvnilo, ale ohlasy boli iba pozitívne, takže odporúčam zapnúť na rúre túto funkciu. Je to jednoduchý, no zaujímavý recept na prípravu syra.

2
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
5 PL
1/2 ČL
1/2 ČL
1 ČL
 rožky alebo
 pretlačené strúčiky
2 ks nakrájaná na plátky
 pod cibuľu
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na rúre si zapneme funkciu GRIL.

    Grilovaný Camembert s tradičnou prílohou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Camembert odbalíme. V miske si zmiešame olivový olej, tymian, oregano a červenú papriku. Natrieme na syr. Na vrchu syra môžeme nožom spraviť mriežku. Vyzerá to krajšie a lepšie sa nám zmes dostane do vnútra syra.

    Grilovaný Camembert s tradičnou prílohou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na vrch položíme kúsok šunkovej salámy.

    Grilovaný Camembert s tradičnou prílohou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zabalené do alobalu dáme do vopred vyhriatej rúry na 180°C na 20 minút.

  5. 5

    Do teplého oleja pridáme osolenú cibuľku, ktorú smažíme takých 10 minút. Podľa toho, akú máme radi.

    Grilovaný Camembert s tradičnou prílohou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podávame s hriankami, ktoré sme potreli cesnakom a na vrch sme položili cibuľku.

  7. 7

    Dobrú chuť!

    Grilovaný Camembert s tradičnou prílohou (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu
Aj vaše bolo určite veľmi chutné. Súhlasím, že je to dobré spestrenie. Taký jednoduchý recept a aj obyčajný syr hneď chutí lepšie :)

Pridaj komentár k receptu: